Hemmasonen Joel Kellman var en stor anledning till SHL-kontraketFoto: Jonas Gustafsson / BILDBYRÅN

Karlskrona HK spelar i högsta serien nästa säsong.
Det gör även föreningens J20-lag.
Det blev en hektisk gårdagskväll för Karlskronas junioransvarig Fredrik Frisell.
– Det började ringa direkt efter det blev klart att vi gick upp så jag åkte om hem och tog hand om det, säger han till Juniorbloggen.

I och med sensationen att Karlskrona tar steget upp i SHL till nästa säsong blev det också klart att föreningens J20-lag tar klivet upp i J20 SuperElit – eller så är det åtminstone sagt. Än så länge inget bekräftat säger Fredrik Frisell, junioransvarig för J18 och J20 samt tränare för föreningens J20-lag.
– Vi har inte fått det bekräftat än. Styrelsen sitter i möte med svenska ishockeyförbundet sedan kl 9 idag för att diskutera SHL-paketet och där ingår en automatisk plats i J20, säger han.

”SPELARE OCH AGENTER HAR RINGT”
Det har varit en hektisk kväll, natt och morgon för Fredrik Frisell. Uppgången har betytt att Karlskrona gått från att vara en klubb i periferin av svensk juniorhockeyn till en högintressant klubb för spelare – allt över en natt.
– Väldigt mycket spelare och agenter som har ringt och vill komma hit. Samtidigt är det många spelare i egna laget som har frågor om framtiden, berättar han.

För Karlskrona kommer en plats i J20 SuperElit betyda en rad stora förändringar. SHL-klubbarna lägger årligen mellan 3-5 miljoner kronor på sina juniorlag – något som Karlskrona inte varit i närheten av då laget spelat i division 1 hela säsongen.
– Vår budget är rätt så blygsam. Vi har ju inte haft några heltidsanställda juniortränare och jag har jobbat 100 procent på sidan av samtidigt jag kört juniorverksamheten. Men pengarna har gått framför allt till bussresor och mat, spelarna har till exempel inte fått något material, säger Fredrik.

”JAG HAR EN PLAN”
Trots att det kom som en överraskning att laget steget upp har föreningen redan tagit steget och gjort förberedelser inför en eventuell uppflyttning till SuperElit – och så fort de får det bekräftat sätts planen i verket.
– Jag har en plan för hur vi ska arbeta den kommande månaden om vi får ett positivt besked. Men det känns som det är positivt från förbundet och föreningen så det är häftig utmaning vi står inför, avslutar han.