Foto: Skärmdump

Det börjar dra ihop sig till JSM i Nyköping och det är full fart på alla junior- och ungdomsslutspel i helgen. Ett paradis för alla som älskar juniorhockey – om det inte vore så att många matcher spelades samtidigt. Jag menar, hur ska man hinna med och se allt?

Till och börja med måste jag säga; vilken underbar helg det varit så här långt. Såhär i slutspelstider så fylls lagen på med spelare uppifrån vilket gör att tempot på matcherna ökar och kvalitén blir snäppet bättre – och det har verkligen synts under helgen.
I fredags befann jag mig på Hovet i Stockholm för att se Djurgården ta emot Färjestad i J20-slutspelet. Kostnaden att gå på Djurgårdens matcher är blygsamma 20 kr men för matchen i fredags hade lätt kunnat betala en hundring – om inte mer – för så bra var underhållningsvärdet.

Men för att försöka ge er en bild av underhållningsvärdet på svensk ungdoms- och juniorhockey har jag försökt vine:a några av höjdpunkterna av det jag sett hittills. Ska sägas att jag inte hunnit se allt och det finns säkert många andra fina prestationer som förtjänas att lyftas fram men man hinner bara så mycket på en helg.

Varsågoda och njut!

Rasmus Asplund får ett friläge och avslutar perfekt.

Djurgården visar upp ett powerplay hämtat från den ryska skolboken.

Djurgårdens Wilhelm Westlund goes coast to coast.

”DRIV PÅ MÅL!”(Förvisso inget mål men en härlig sekvens).

Frölundas avgörande i förlängningen mot Modo. Anton Karlsson hittar Hugo Reinhardt.

Timrå Elias Pettersson avgjorde första mötet mot AIK i J18-SM med den här iskalla straffen. 

Modos Anton Näsström visar betydelsen av direktskott i mötet mot Linköping i U16-SM.

Helgens mål så här långt har Färjestads Mikael Hedlund stått för när han gjorde så här i mötet mot Almtuna i U16-SM.