Matchvinnaren Jonatan Asplund efter matchen.Foto: Jacob Nyström

Färjestads målvakt Olle Eriksson-Ek drog på sig matchstraff i förlängningen – då avgjorde Jonatan Asplund för Djurgården.
Därmed är de klara för final i U16-SM mot Modo.
– Han skallar mig men jag tycker inte det är utvisning. Men det är domarna som dömer, säger matchvinnaren Jonatan Asplund

Det blev en minst sagt dramatisk avslutning på semifinalen mellan Djurgården och Modo. Matchen gick till förlängning efter 2-2 vid full tid.
Väl där såg Färjestad såg Färjestad ut som det starkaste laget – men så kom matchstraffet vilket förändrade allt. Powerplay följde och väl där kunde Jonatan Asplund avgöra med fin uppåkning och ett – ja skott vill han inte riktigt själv kalla det.
– Jag försökte bara ta fart och sen åkte jag bara hela vägen och gick förbi ena backen. Sen sköt jag det lösaste skotten jag någonsin skjutit tror jag. Men den gick in i alla fall, säger han efter matchen.

STORSPELANDE MÅLVAKT
Innan förlängningen hade Djurgården skaffat sig en 2-0-ledning efter första perioden. Färjestad jobbade sig in i matchen igen och drygt sex minuter in i tredje perioden lyckades laget kvittera. Därefter följde en hård press men trots en rad chanser lyckades Färjestad inte få in fler puckar bakom en storspelandes Hampus Löfgren i Djurgårdsmålet.
– Vi visste att Färjestad hade några riktigt bra lirare och ett kompetent lag rakt igen. Att det skulle få in en balja var kanske inte så oväntat men det är bara att hålla fokus och tänka bara tänka nästa puck, nästa räddning, säger målvaktshjälten Hampus Löfgren.

”FÅR INTE PINCHA BORT OSS”
Imorgon väntar så final mot Modo. De har inte mötts på ett tag men Hampus tog chansen att studera motståndet under deras semifinal mot Leksand.
– De såg ut att vara en riktigt bra lag framåt och ett lag som går mycket på kontringar. De har några vassa lirare som kan avgöra men det gäller att vi inte pinchar bort oss så de får de här 2-mot-1:orna som de gärna vill ha, berättar han.

Om du ska tippa resultatet imorgon, vad tror du då det blir?
– Det vore en skam att säga något annat än att vi vinner, men jag gissar att vinner med 3-2 i overtime, avslutar Hampus.