Djurgården är i sin första U16-semifinal på tre år. Nu hoppas man på att upprepa vad den gyllene 96-kullen mäktade med 2012 – att knipa det eftertraktade guldet.
– Vinner man mot Färjestad tror jag man vinner guldet, säger Magnus Welin, guldtränare 2012 och numera juniorkoordinator i Djurgården.

Det kommer inte som en överraskning att Djurgården lyckades knipa en av semifinalplatserna i året U16-SM. Laget har haft en bra säsong med serieseger i U16 region öst och finaler i både Tibro Trophy och Scandinavium Cup.

I semifinalen ställs Djurgården mot Färjestad. Samma Färjestad som man mött i finalerna i både Tibro och Göteborg – och som lett till två förluster.
Magnus Welin har följt lagen under året och vet att det kommer bli en tuff batalj på torsdag.
– Penalty kill kommer bli otroligt viktigt mot Färjestad. Man har intee råd att släppa in dem där för de är livsfarliga med Zetterlund, Bäck och Hedlund i spetsen. Dessutom har de en stark målvakt i Olle Eriksson-Ek.

TUNGA ATT MÖTA
Samtidigt vet Magnus med sig att om Djurgården kan ha ett bra boxplay så kommer deras chanser att öka ju längre matchen lider.
– Årets Djurgården är tunga att möta. De bara maler på under 60 min och till slut ger det utdelning.

När det kommer till U16-SM så vet Magnus vad han pratar om. Han var själv tränare när laget senast vann U16-guld 2012. Då innehöll laget stortalanger som Adrian Kempe, Dmytro Timashov, Andreas Englund och Oliver Kylington bara för att nämna några.
Dagens Djurgården är visserligen inte lika profilstarkt och får istället förlita sig på gruppen snarare än individerna.
– Det går inte riktigt att jämföra lagen. 96:orna hade en otrolig spets, men årets lag är en väldigt homogen grupp där alla underkastat sig lagets spelidé och det hårda arbetet, säger Welin.