Foto: Jacob Nyström

Modo är klara för final i U16-SM efter seger med 3-2 över Leksand. Mycket tack vare en storspelande Lucas Jägbring i målet.
Nu väntar antingen Färjestad eller Djurgården i final.
– Oavsett vem vi för möta så tror jag vi vinner med 1-0. Jag spikar igen där bak, säger Lucas Jägbring självsäkert efter vinsten.

JSM-slutspelet drog igång med semifinalen Modo-Leksand i U16-SM. Två spelskickliga lag med många individuellt skickliga spelare ställdes på isen – och det märktes.
Leksand fick tidigt se sig i underläge med 2-0 men jobbade sig tillbaka in i matchen och var i långa stunder det bättre laget. En storspelande Lucas Jägbring i Modomålet såg dock till att Leksand aldrig fick chansen att ta ledningen i matchen.
– De pressade på hela matchen men jag kände att vi skulle få dit en puck så det var bara för mig att spika igen där bak, säger Jägbring.

”EN UPPLEVELSE FÅ FÖRUNNAD”
Lucas var en av många spelare på isen födda 2000. Sin ålder till trots har han redan hunnit med att spela Tv-pucken för Ångermanland och nu då varit med och lett Ö-vikslaget till final i SM. Även om han i och med sin ålder kommer ha chansen att upprepa bedriften nästa år så försöker han njuta så mycket som möjligt – för det är inte alla som når hit.
– Det känns kul att få vara med om den här upplevelsen för det är få förunnad. De som är med en gång kanske känner ”jag skulle gjort si, jag skulle gjort så” och ”jag önskar att jag kunde ta tillbaka den dagen” men jag har förmånen att få kämpa nu och även nästa år också.

Nu väntar antingen Djurgården eller Färjestad i final. Djurgården vet han inte så mycket om. Då vet han däremot mer om Färjestad.
– Färjestad har många individuellt skickliga spelare som vi måste ligga på och störa så de blir lite griniga. Sen stänker vi dit några kassar på målvakten.

Genom sitt storspel i målet blev Lucas utvald till matchens lirare. En utmärkelse han inte lägger så stor vikt vid – åtminstone inte nu.
– Matchens lirare betyder ingenting förrän vi har vunnit guldet, säger han bestämt.