24 april, 2018

Tung förlust i gruppfinalen mot Kanada – här är Småkronornas tuffa motstånd i kvarten

Efter tre vinster så slutade det mindre bra för Småkronornas i U18-VM:s gruppspel. Det blev förlust mot Kanada med 3-2 efter förlängning och nu väntar Slovakien i kvartsfinalen.  Senast blev det en övertygande vinst när USA besegrades med 3-1. Och på tisdagskvällen hade Småkronorna chansen att ta hem hela gruppen när man mötte stornationen Kanada. Det började också bra för Småkronorna. Adam Boqvist skickade in 1-0 för vårt unga landslag. Men när Kanada satte både 1-1, via Raphael Lavoie, och 2-1 genom Chase Wouters såg det desto dystrare ut. FÅR MÖTA POÄNGKUNGEN I KVARTSFINALEN Men då klev Boqvist fram på nytt. Supertalangen ordnade förlängning efter att han kvitterat med knappt två minuter kvar av ordinarie matchtid. Väl i förlängningen avgjorde dock Alexis Lafreniere och därmed tar Kanada hem gruppen. Men kvartsfinal blir det. Småkronorna kommer där att få möta Slovakien. Ett landslag som har ingen mindre än Malmötalangen Maxim Cajkovski. Cajkovski, som leder hela turneringens poängliga med sina elva poäng (4+7) på fyra matcher.

8 april, 2018

”Jag är med för att skydda deras barn och få hem dem säkert…och sen får jag inte det”

I fredags inträffade tragedin som benämns som den andra värsta i hockeyvärlden efter Lokomotivs flygkrasch 2011. Nu börjar historierna komma om dagen som förändrade livet för så många runt omkring Humboldt Broncos. Humboldt Broncos assisterande coach Chris Beaudry åkte i egen bil till bortamatchen mot Nipawin Hawks när den fruktansvärda kraschen i fredags inträffade som krävde 15 människors liv. För TSN berättar han nu om telefonsamtalet han fick från en representant från Nipawin Hawks som berättade att en olycka inträffat. Beaudry var ungefär 20 minuter efter spelarbussen när han körde åt sidan för att ringa bussen. -- Ingen svarade. Så jag tryckte gasen i botten och körde till olycksplatsen, berättar han. INTE FÖRSTA GÅNGEN För Beaudry var det inte första gången något av hans lag varit inblandad i en allvarlig bussolycka. 2011 var han huvudcoach för seniorlaget Naicam Vikings när de kraschade med ett rattfyllo. Beaudry var den ende som skadades då. Men trots den erfarenheten kunde ingenting förbereda honom på vad som väntade i fredags kväll lokal tid när han nådde olycksplatsen. -- Detta var bortom det värsta. Det var oerhört värre. Jag har aldrig sett något liknande innan, berättar han. -- Du tittar på det hela och du vet att folk har dött…

5 april, 2018

LISTA: De här allsvenska klubbarna har de bästa J20-lagen

Frågan om att fylla på trupperna med egna juniorer eller värva är ständigt aktuell och omdebatterad. Till nästa säsong blir den än mer brännande för de allsvenska klubbarna då lånebegränsningar från SHL införs. Hockeysverige.se tog sig en titt på hur klubbarnas äldre juniorlag presterade säsongen som gick. Till skillnad mot SHL-föreningarna, som samtliga har representation i landets högsta juniorserie (J20 Superelit) var det denna säsong bara fem av de allsvenska klubbarna som hade det. Bäst gick det för Södertälje som tog sig till Top 10, serien dit de fem bästa från den norra respektive södra serien tar sig efter jul. SJU KLUBBAR I ANDRALIGAN Tar vi oss en titt på serienivån under, J20 Elit, återfinns sju klubbar där och säsongen som gick var det Karlskoga och Tingsryd som presterade allra bäst genom att vinna sina serier. Dock lyckades de inte ta sig hela vägen upp till Superelit i kvalet. Två klubbar, Västervik och Pantern, saknar representation på de två högsta nivåerna i juniorernas seriesystem. Tar vi en överblick på de yngre juniorerna har 11 av de 14 klubbarna representation i J18 Elit, vilken är den högsta juniorserien för den ålderskategorin. Modo tog sig hela vägen till SM-final och vidare kvalificerade…

1 april, 2018

Hett rivalmöte väntar i SM-finalen

Tidigare idag stod det klart att Växjö spelar SM-final för J20-lag imorgon. Lite senare blev landskapskollegan HV71 klara också efter att Luleå besegrades i semifinalen med 4-1. Det var meriterat på isen när HV71 och Luleå drabbade samman. Smålänningarna var förstärkta av bland andra Erik Brännström och David Gustafsson medan Luleå hade Nils Lundkvist och Isac Lundeström i laguppställningen. KVITTERADE I BOXPLAY A-lagsmeriterade Isac Brännström inledde målskyttet när han tidigt i matchen gav HV71 ledningen. Lite senare i perioden skulle dock Luleå kvittera genom Joakim Landqvist i boxplay. HV71 skulle dock få det att ringa i numerärt överläge lite senare i perioden då Filip Sveningsson gjorde mål. Efter en mållös andra period utnyttjade HV71 återigen ett powerplay när Max Wennlund hittade rätt efter dryga sex minuter spelade av den tredje perioden. David Gustafsson kunde sedan fastställa slutresultatet 4-1 i öppen kasse. Det innebär att det imorgon väntar en ren Smålandsfinal mellan HV71 och Växjö.

1 april, 2018

Klara för andra raka SM-finalen

Tidigare idag blev det ena finallaget i J20-slutspelet klart när Växjö manövrerade ut Örebro och tog sig till sin andra raka final när man vann med 6-3. Växjö har på senare år seglat upp som en maktfaktor på juniorsidan och idag blev de klara för sin andra raka J20-final. Men det var Örebro som inledde bäst i semifinalen och efter en period ledde de med 2-0 efter mål av Glenn Gustafsson och Linus Öberg. GÅR ALDRIG RÄKNA BORT Precis som i seniorsammanhang går det dock aldrig att räkna bort Växjö som i den andra perioden gjorde fyra mål på elva minuter. Örebro reducerade i den tredje, men då svarade Växjö med två mål till. Jonas Röndbjerg och Gabriel Seger gjorde tre poäng vardera. I eftermiddag avgörs vilka av HV71 och Luleå Växjö får möta i morgondagens final.

30 mars, 2018

Finalklart efter Wernbloms avgörande

Idag blev det klart vilka som möts i morgondagens SM-final för J18-lag. Efter att Lukas Wernblom avgjort i sudden death blir det hans Modo som tar sig an Djurgården. Modo och Frölunda bjöd på en jämn och svängig tillställning när semifinalerna i J18-slutspelet avgjordes i Nyköping idag. Bägge lagen var i ledning under ordinarie tid i matchen som slutade 4-4. I förlängningsspelet klev sedan Modos Lukas Wernblom, till vardags i klubbens a-lag i allsvenskan, fram och avgjorde. Dessförinnan hade han gjort ett av Modos mål under ordinarie tid. Även Wille Åström blev tvåmålsskytt för Modo i matchen. Tidigare idag blev Djurgården finalklara efter en övertygande 6-1-seger mot Linköping. Där var LHC i ledning efter den första perioden men Djurgården gick förbi i den andra genom bland annat två mål av Alexander Holtz. Holtz gjorde totalt tre mål i matchen.