5 januari, 2018

Gjorde succé i SHL-debuten – belönas med nytt kontrakt: ”Han är en framtidsman”

Igår stod han i mål för första gången någonsin i SHL när HV71 vann mot Karlskrona.  Idag belönas Adam Åhman med nytt A-lagskontrakt.  – Adam är en stor talang som har potentialen att gå riktigt långt, säger William Rahm, målvaktstränare i HV71, på deras hemsida. SHL-karriären hade inte kunnat börja bättre för 18-årige Adam Åhman. Han gjorde igår sin debut i ligan när HV71 gästade Karlskrona. Matchen slutade 2-6, i HV:s favör, och Åhman tog 15 av 17 skott. Det resulterade i att han nu idag belönas med ett rykande färskt A-lagskontrakt. – Adam är en framtidsman som har potentialen att bli en förstemålvakt i HV71. Sedan har han en lång resa dit, men det är utan tvekan att han har potentialen, säger William Rahm, målvaktstränare i klubben, på hemsidan.  "EN DRÖM SOM GÅR I UPPFYLLELSE" Den Västerviksfostrade talangen är givetvis nöjd. – Det är en dröm som går i upplevelse, både att få spela i SHL och att skriva ett A-lagskontrakt med HV71. Nu är det gjort och det ger mig en trygghet i fortsätta utvecklas som målvakt, säger han. Kontraktet gäller till och med 2020.

4 januari, 2018

Rookien gör debut i HV:s mål: ”Han har gjort fantastiska prestationer”

Fredrik Pettersson-Wentzel utgår. In kommer i stället den unge talangen Adam Åhman när HV71 gästar Karlskrona i kväll.  - Han kommer att behöva hjälp från sina lagkamrater i kväll, men jag tror att han kommer klara det galant, säger tränare Johan Lindbom på HV:s hemsida.  Adam Åhman har tidigare varit med i båset när HV71 har spelat sina matcher. Men i kväll får den 18-årige talangen chansen i målet när smålänningarna gästar Karlskrona. - Han har gjort fantastiska prestationer i J20, så det ska bli kul för honom och viktigt för oss, säger tränare Johan Lindbom, på HV71:s hemsida.  "TROR HAN KOMMER KLARA DET GALANT" Med Linus Söderström på skadelistan, så kommer rookien som alltså gör sin första SHL-match, backas upp av Fredrik Pettersson-Wentzel. Och just att det är Åhmans SHL-debut, tror Lindbom kommer gå bra. Detta eftersom han tränat väldigt mycket med laget tidigare. - Han kommer att behöva hjälp från sina lagkamrater i kväll, men jag tror att han kommer klara det galant. På 18 J20-matcher har Åhman en räddningsprocent på 89,2.

21 december, 2017

Oskarshamn ger talang A-lagskontrakt: ”Stor potential att bli riktigt bra”

17-årige Christian Lindberg belönas av sin klubb Oskarshamn.  Klubben skriver A-lagskontrakt med talangen, meddelar man på sin hemsida.  I fjol kom Christian Lindberg till Oskarshamns J18-lag från Jonstorps IF. Via J20 har det sedan successivt gett honom chansen till spel i Hockeyallsvenskan. Och nu efter 14 matcher i A-laget belönas 17-åringen med nytt kontrakt. – Vi är jätteimponerande av Christian. Han har en nyckelroll i J20-laget trots sin unga ålder och har en stor potential för att bli riktigt bra. Han har många bra verktyg i lådan och tillsammans ska vi se till att Christian blir en viktig pusselbit i framtidens IK Oskarshamn, kommenterar sportchef Per Kenttä, på klubbens hemsida.  Hans kontrakt är skrivet till och med säsongen 2019/20.

18 december, 2017

Timrås supertalang fick drömbeskedet om JVM med laget: ”Det gällde att vara diskret”

För någon vecka sedan fick han det oväntade beskedet att han skulle få en chans till en plats i Juniorkronorna till JVM. Jacob Olofsson, 17, satt då på bussen med sitt lag Timrå. – Just då fick man hålla känslorna inombords, berättar talangen för hockeysverige.se. ARLANDA (HOCKEYSVERIGE.SE) Förra säsongen spelade Timrås supertalang Jacob Olofsson mestadels i klubbens J20-lag. Han fick några chanser i a-laget på allsvensk nivå, men hade svårt att ta en plats. Men det här året har 17-åringen plötsligt fått raketfart i sådan ung ålder och jobbat till sig en stadig plats i Timrås upplaga i Hockeyallsvenskan 2017/18. För hockeysverige.se berättar den lovande talangen hur det har varit. – Jag tycker det har varit riktigt bra. Jag har tagit en ordinarie plats i Timrå och det har varit en bra start där. Jag är riktigt nöjd med vad jag lyckats prestera, det var kanske lite mer än vad jag trodde. Hur är Hockeyallsvenskan som skola för er yngre hockeyspelare? – Nu kan jag inte tala för alla, men för mig så känns det som en bra skola. Man får mer speltid än i SHL, för där är det tuffare. Jag känner att det har varit bra att ta nästa steg här från…

10 december, 2017

Superelits grundserie slutspelad – dessa gick vidare

Idag slutfördes grundserien av Superelit - den högsta serien för J20-spelare. Därmed blev det också klart vilka lag som går vidare till topp tio som drar igång efter jul. Superelit är uppdelad i en nordlig och en sydlig serie under hösten. Efter jul gör de bästa upp i en serie som kallas topp tio och i och med grundseriens slut är det nu klart vilka lag som tog sig dit. Brynäs Djurgården Färjestad HV71 Linköping Luleå Skellefteå Södertälje Västerås Växjö

7 december, 2017

41 poäng poäng på tolv matcher – jättetalangen ryktas till Frölunda

Han var en stor bidragande anledning till att Ångermanland kunde gå hela vägen till final i TV-pucken tidigare i höstas. Nu tyder mycket på att Theodor Niederbach är klar för Frölunda. Theodor Niederbach öser för tillfället in poäng i parti och minut för klubblaget KB 65 där han svarat för 41 poäng (19+22) på tolv matcher i U16 Elit. Tidigare i höstas bidrog han med sina fem mål till att ta Ångermanland till final i TV-pucken och i veckan plockades han ut i pojklandslaget. VILL INTE BEKRÄFTA Nu ska han alltså vara på gång till Frölundas juniorverksamhet till nästa säsong enligt uppgifter till GT. -- Fönstret för ansökningstiden stängdes i fredags och vi är inte färdiga att gå ut med några spelare än. Vi har fram till 15 januari på oss, säger Frölundas akademiansvarige Mikael Ström till tidningen.