Fabian ZetterlundFoto: Bildbyrån

Vem kunde ana att gårdagens match mellan Rögle och Färjestad skulle påverka Timrås och Leksands SHL-chanser? Det var i alla fall precis vad som hände.

Libor Hudaceks idiotagerande mot Ludvig Elvenes igår får konsekvenser. För Hudacek själv förstås och därmed också för Färjestad. Det är förstås totalt rimligt på alla sätt och vis. Men att det ska påverka Timrås och Leksands chanser att gå upp i SHL är förstås bedrövligt. Men det är där vi hamnat i svensk ishockey.

Med inte ens nio timmar kvar till nedsläpp i den första finalmatchen mellan Leksand och Timrå kommer beskedet att Fabian Zetterlund inte kommer vara med. Han är återkallad till Färjestad. Timrå får bygga om sin förstakedja inför säsongens största och viktigaste match hittills. Man får göra det med några timmars varsel.

Timrå har förstås satt sig i sitsen själva genom att plocka in en spelare som när som helst kan kallas tillbaka. Färjestad gör inga fel över huvud taget som plockar tillbaka Fabian Zetterlund nu när det finns en plats att fylla. Visst kommer det säkert byggas spekulationer att Johan Pennerborn, tidigare assisterande tränare till Leksands tränare Leif Carlsson, nu hjälper Leksand och stjälper Timrå. Men det är förstås inte därför Färjestad tar tillbaka Zetterlund. De tar tillbaka honom för att han är den forward utanför truppen som kan hjälpa Färjestad mest.

Men det är otroligt trist att det är där vi hamnat inom svensk ishockey. Vi har hamnat i en situation där de allsvenska klubbarna, efter transferfönstrets stängning, med timmar kvar till säsongens största match, kan påverkas av vad som sker många mil bort i en helt vanlig seriematch i en helt annan liga.

Jag har ingen lösning på problemet. Jag tycker bara att det är oerhört tråkigt att det är där vi hamnat. Och även om Timrå har satt sig i sitsen själva så lider jag förstås med ”Nubben”. med Fredrik Andersson och alla andra som jobbat stenhårt hela säsongen för just den här matchen. Den här delen av säsongen. Nu minskade deras chanser att gå upp i SHL – på grund av Libor Hudacek.

Men kom ihåg att Timrå hade ett riktigt bra lag även utan Zetterlund. De har fortfarande en urstark forwardsuppsättning. De är kanske favoriter fortfarande.

Dagens händelse sänder bara ett tydligt tecken om hur sorglig svensk klubblagshockey är på många sätt just nu.

@manskarlssonyao

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *