• Publicerat 5 september, 2018
  • Skrivet av Måns Karlsson
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

”Det är extremt förvånande och allvarligt”.
”Det är en enstaka händelse på över 500 matcher. Om man nu ser till alla matcher som spelats så är väl inte detta någon hög risk så som vi ser på det”.

Ni får gissa vilket av citaten CHL-pampen Bo Lennartsson sade när Daniel Paille åkte på en karriärsdödande tackling, och vilket av citaten han sade när Junost Minsk snodde tejp och handdukar av Malmö.

CHL har fått massiv kritik för så många saker, och allra mest för sin hantering av tacklingen från Thomas Larkin på Daniel Paille. Ni kan storyn, Larkin stängdes av fyra matcher men missade ingen match i praktiken, och Daniel Paille har inte spelat ishockey sedan dess. Hans kontrakt med Brynäs är brutet och karriären är med största sannolikhet över. CHL har varit kritiska till Adler Mannheims uppträdande i den där berömda matchen mot Brynäs, men ska vi vara ärliga har de visat en extremt arrogant ton och en försvinnande liten dos självkritik i hur de agerade efter matchen.

DET VIKTIGASTE SOM FINNS

När Hockeysverige.se intervjuade Bo Lennartsson i samband med att spelarfacket SICO gick till attack mot CHL svarade han saker som att man måste titta på ett bredare samarbete mellan ligor och att det nog blev fel, men han förstod inte spelarfackets kritik mot att de var oroliga för hu CHL agerade när det handlar om spelarnas säkerhet. Det som, när allt kommer till kritan, är det absolut viktigaste för att det ens ska finnas en sport som heter ishockey.

När Junost Minsk beter sig som rövhål (ursäkta ordvalet, men det passar) och snor saker från Malmös omklädningsrum har ”Kulon” emellertid inga problem att såga vitryssarna.
– Vi håller på och utreder det just nu, jag har inga detaljer. Men av det jag läst och hört är det extremt förvånande och allvarligt.
– Vårt kontor i Zug är på dem om det här.
–  Vi ser jätteallvarligt på det här. Att bygga europeisk gemenskap är en av anledningarna till att vi spelar CHL. Lite att riva murar genom hockeyn. Det som verkar ha hänt här är absolut inte acceptabelt, sade han till Sportbladet.

HADE ÖNSKAT SAMMA HANDLINGSKRAFT

Jag vet att det är att blanda äpplen och päron. Men Lennartssons citat ger en otroligt sur eftersmak. Är det värre att sno tejprullar och handdukar än att dela ut livsfarliga tacklingar? Är det viktigare att Malmö får behålla sina tejprullar och utrustning, än att spelarna ska känna sig säkra på isen?

Jag utgår från att CHL inte tänker så. Men man hade önskat samma handlingskraft efter Mannheim-Brynäs som efter Malmö-Minsk.

@manskarlssonyao