studiohockeyettanlogo

Spana gärna på senaste avsnittet av Studio Hockeyettan (här: http://hockeyettan.com/2014/02/18/studio-hockeyettan-4/ eller nedan) där det sker ordlavemang deluxe angående de avklarade serierna och de kommande playoff-mötena och där Hockeyettans ordförande Ronnie Glysing dessutom berättar om utfallet av den enkät som genomförts bland klubbarna angående nytt serieupplägg för Hockeyettan.

Men jag gör väl en liten utläggning om stundande playoff ett även här.

Teg – Östersund
Det här blir ett intressant PO-möte. Givetvis säger all rim och reson att det är Östersund som i slutändan ska ta sig vidare, men Teg har sina spetsar och kan säkert ställa till det och göra det till tuffa bataljer. Det är två lag som har en hel del skicklighet och kommer bli sevärda matcher, men som sagt, det blir Östersund som går vidare och får spela PO2 i sin fina arena.

Kalix – Kiruna
Att Kalix har placerat sig topp sex och tagit sig vidare till playoff får anses vara en framgång, men att de ska ha något att hämta i playoff mot Kiruna har jag väldigt svårt att se. Gruvarbetarna har byggt för något betydligt större än PO1-spel och jag skulle bli väldigt förvånad om Kalix skräller här.

Tierp – Hudiksvall
Här ska det bara kunna gå på ett sätt. Tierp har förvisso varit med och nosat på topplaceringar hela säsongen, men i jämförelse med pigga Hudiksvall är man ett mycket tunnare och sämre lag. Glada Hudik har gjort en bra Alletta och är en joker i det här playoff-spelet. Efter att de gjort sin plikt och enkelt avfärdat Tierp vill säga.

Wings – Huddinge
Det här borde vara ett givet avancemang för Huddinge, men klubben har inte visat särskilt bra spel under Allettans andra halva och är ingen given superfavorit. Wings har lyft in Tommie Samuelsson från Mörrum och är i sina bästa stunder ett livsfarligt lag. Huddinge måste kliva upp ett snäpp för att fixa det här, men jag sätter trots allt min peng på att det blir talangfabriken som avancerar vidare till PO2.

Västervik – Tingsryd
Tingsryd kan andas ut. Man klarade PO-platsen med ett nödrop och har därmed undvikit att göra en floppsäsong. Därifrån tror jag man kan bygga vidare och gå riktigt långt. Tingsryd är det bättre laget av de här två gängen och bör klara av det. Men samtidigt har Västervik visat god karaktär som fixat fortsättningsserien och är inte ofarliga, även om avsaknaden av spetsarna Joacim Hedblad och Emil Georgsson naturligtvis kommer vara gigantisk. TAIF till PO2.

Kristianstad – Mariestad
Proffskommentarerna angående just det här playoff-mötet tycks ha fallit bort ur Studio Hockeyettan upptäckte jag precis. Trist. Men här har vi den största skrällchansen i playoff ett. Mariestad har gjort en lysande säsong och överträffat alla förväntningar med sitt unga och tunna lag, men samtidigt är tunga brunkiga Kristianstad tufft motstånd.

Jag sätter ett litet frågetecken för hur Mariestads unga herrar hanterar playoff-trycket och det i kombination med att Kristianstad är ett allt annat än lätt motstånd leder mig till att vaja skrällflaggan här. Det kan komma att bli ganska grisig och ful hockey mellan de här gängen och jag blir inte förvånad om det är KIK som går vinnande ur striden med 2-1 i matcher.

  • erkonen

    Skönt med ”riktiga” matcher i norr. Med de regler som körs i de två södra allettorna hade Teg och Kalix spelat klart för säsongen, medan Brunflo haft en plats i kvalet…