Nyheter
En total brist på tålamod?
ANNONS

Kristianstad förlorade tre raka matcher. Nu får den assisterande tränaren bära hundhuvudet för formsvackan och sparkas ur ledarstaben.

1-2 borta mot Troja
0-4 hemma mot Pantern
1-6 hemma mot Västervik

Kristianstad har hamnat i en liten svacka i Allettan och förlorat tre raka matcher med en minst sagt ynklig målproduktion framåt och skapligt läckage bakåt i samma spann.

Därför sparkar man sin assisterande tränare.

På allvar!

Jag vet inte riktigt var jag ska börja i den här historien, mer än med konstaterandet att jag hoppas att det ligger något helt annat än bara de tre senaste matchernas klena resultat bakom entledigandet av assisterande coach Johan Sandmark.

Annars är det ju bara en uppvisning i nervöst agerande, total tålamodslöshet och allmänt kass förtroende för ett lag som så här långt gjort en alldeles lysande säsong.

För visst, tre raka torsk och 2-12 i målskillnad i en så här kort och viktig serie är inte vackert. Men då ska man samtidigt ha i medvetande att det är ytterst få lag som klarar att gå igenom en Alletta utan att få någon liten dipp och att de tre torskarna kommit mot lagen som ligger etta, tvåa och trea i tabellen. Samt att Kristianstad trots dessa tre förluster fortfarande ligger kvar på playoff-plats och har allt i egna händer.

Det är verkligen inte en katastrof stor nog för att börja rodda i ledarstaben och sortera om ansvar till höger och vänster.

Lägg till detta att Wild Kings har en säsong bakom sig där man spelat bländande anfallshockey i största allmänhet och presterat på en hög nivå, kanske rent av en högre nivå än vad många trodde, mest hela tiden.

Att då gå in och sparka en assisterande coach ”för att få till en förändring” på grund av tre raka torskar och en liten formsvacka mot det bästa motstånd som serien kan uppbåda ser inte ut som något annat än en bajsnödig brist på förtroende för det egna verksamheten.

Jag har väldigt svårt att se någon som helst sportslig logik i det som skåningarna pysslar med nu.

En stabil förening hade tagit förlusterna med ro, jobbat vidare enligt fastslagen plan och haft förtroende för att ”det här kommer vi klara upp bara vi jobbar vidare”. Formsvacka eller ej.

* * *

Så passande då att min ”grande tour de Skaraborg” som började i Mariestad i söndags idag landar på Billingehov där just Kristianstad ska ta sig an Skövde i en match som på förhand ser livsviktig ut för båda lagen. Framförallt hemmalaget måste ju vinna känns det som om inte playoff-tåget ska gå på allvar. Det blir samtidigt intressant att se om den märkliga tränarrotationen i Kristianstad gör någon skillnad. Två lag med varsin 1-6-torsk i bagaget, vilka studsar tillbaka på bästa sätt?

I övrigt flera ruggigt viktiga matcher ikväll:

Sundsvall-Huddinge
Returmötet mellan de som ska vara seriens två bästa lag (även om Östersund gör ett bra jobb för att lägga sig i den kampen). En seger för hemmalaget ikväll och det ska väldigt mycket till för att man ska missa direktplatsen till kvalserien.

Kumla-Borlänge
En poäng skiljer lagen åt i den stenhårda kampen om en plats i playoff. Mer behöver knappast sägas om vikten av den här matchen.

Grästorp-Mariestad
Det är inte bara derby, det är livsviktigt för kampen om playoff dessutom. Grästorp har så här långt gjort en riktigt bra vårserie och kan man störa lokalkonkurrenten Mariestad ytterligare en gång är man med i PO-racet på allvar.

Mörrum-HC Dalen
Det här kan vara matchen som avgör allt i kampen om vilka som ska tvingas följa Olofström ner i det negativa kvalet. Förutsättningarna är enkla, Mörrum har två poäng tillgodo inför kampen och kan med en seger slänga igen dörren i ansiktet på Dalen. Vinner gästerna däremot, ja då går man om Mörrum i tabellen. Raffinerat!

* * *

Apropå Kristianstad förresten. William Wallén blev inte långvarig i klubben och enligt mina uppgifter har han nu gjort klart med Lindlöven. Som dessutom gjort klart med Jesper Bärgård från sönderfallande Olofström. Det satsas för att ta sig till playoff i Linde-land.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 21 april
18:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
21:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
måndag 22 april
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
tisdag 23 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
20:00 Lausanne - Zürich National League
01:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 24 april
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL