svall Foto: Bildbyrån

Sundsvall och Pantern har som straff för att de vann sin respektive Alletta fått vila i nästan en månad. Frågar ni mig är det Sundsvall som kommer lida minst av det.

Ni har förstås inte missat att herr Rundberg som tidigare rattade den förnämliga vhbloggen har flyttat in på Hockeyettan.se och numera navigerar den lika förnämliga Ettanbloggen.

I förmiddags levererade han kommentarer från så väl Pantern- som Sundsvalls-lägret där det poängterades att det nog trots allt har varit en fördel att få vila halvskadade spelare och träna sig mot storformen.

Vad annars ska de svara liksom?

Men visst kommer det att påverka lagen i de inledande matcherna (så passande då att de möts i torsdagens premiäromgång), något annat har jag väldigt svårt att se. Man tappar lite i tajming av att inte ständigt ställas inför intensiva matchsituationer.

Och jag tror att Pantern är det lag som lider mest av att inte ha spelat på länge.

Laget praktiserar en hockey som är väldigt energikrävande, där fyra kedjor hela tiden sätter hårt tryck på motståndarna. Ett svårbemästrat spel som kräver tajming för att vara effektivt och där tror jag faktiskt att Pantern kan få lite problem. Till en början. För Stefan Lundh har naturligtvis präntat spelet så djupt in i ryggraderna på spelarna att de snabbt är på banan igen.

Sundsvall däremot praktiserar en lite annan form av hockey (som i stort sett går ut på att inte släppa in mål) och är således inte riktigt lika beroende av den energifyllda tajming som Pantern är. De kommer att påverkas, men inte i samma utsträckning.

Om jag tillåts sia.

* * *

Jag hintade om det för någon vecka sedan. Idag presenterade Skövde Anders Spaak som ny tränare.

Jag tror det blir riktigt bra. Spaak känner föreningen sedan tidigare och är en tränare av den ovanliga sorten som besitter så väl sportslig kompetens som förmågan att skapa trivsel och få en grupp att arbeta åt samma håll. Det är vad Skövde behöver. Speciellt om man ska börja om på lite ny kula och satsa mindre namnkunnigt.

Han var ju dessutom en del av tränarstaben när laget senast hade en någorlunda framgångsrik säsong. I allsvenskan.

* * *

Kvaltider betyder att bloggproffsbilen får jobba lite.

Jag håller som bäst på att fila på ett flådigt schema för kommande vecka och tänker bestämt börja i tevesoffan på torsdag (om det blir Västervik-Tingsryd eller Sundsvall-IK Pantern eller båda på skärmarna får dagsformen avgöra), men sen blir det ishallsdoft för hela slanten.

Jag tänker:

Söndag, Hovet AIK-Västervik
Tisdag, Jössarinken, Mörrum-Tyringe
Onsdag, Nelson Garden Arena, Tingsryd-AIK

Låter som ett ganska skapligt schema?