Nyheter
En tänkbar serieindelning
ANNONS

Idag avslutas kvalet till allsvenskan och när den sista slutsignalen ljudit ska förbundet ”så snabbt som möjligt” ta tag i indelningen av serierna till kommande säsong.

Det innebär så klart att de väntar ut påsken, men ganska snart kommer garanterat ett första förslag på vilka lag som ska spela i respektive serie kommande säsong.

Men eftersom vi redan nu vet att det blir Sundsvall, IK Pantern och Tingsryd som försvinner upp till allsvenskan kan vi gå händelserna i förväg och spekulera i hur de kommande serierna kommer att se ut.

Efter att kvalen i seriernas olika ändar är avklarat är 46 lag kvalificerade för spel i Hockeyettan. Det innebär att två vakanser kommer att behöva fyllas.

En av dessa finns i Norrland och frågan kommer därmed att ställas till kvaltrean Härnösand. Den andra platsen uppstår i det kluster som utgörs av östra/västra/södra och frågan ställs därmed till Köping som är den bäst rankade kvaltrean i övriga landet.

Då finns 48 lag i Hockeyettan och laborerandet med serierna kan börja.

Jag skulle kunna tänka mig något sådant här.

Hockeyettan Norra
Kalix
Piteå
Östersund
Örnsköldsvik
Kiruna
Teg
Vännäs
Kovland
SK Lejon
Sollefteå
Brunflo
Härnösand

Hockeyettan Östra
Huddinge
Visby/Roma
Hudiksvall
Wings
Åker/Strängnäs
Väsby
Haninge
Hammarby
Tierp
Vallentuna
Sollentuna
Södertälje

Hockeyettan Västra
Tranås
Skövde
Mariestad
Kumla
Borlänge
Lindlöven
Forshaga
Grästorp
IFK Arboga
Surahammar
Enköping
Köping

Hockeyettan Södra
Kristianstad
Troja/Ljungby
Nybro
Kallinge-Ronneby
Halmstad
Varberg
Helsingborg
Mörrum
HC Dalen
Västervik
Vimmerby
Tyringe

Norrserien är ju ganska given eftersom den är friställd övriga serier. Men sedan krävs några mindre förflyttningar i de övriga.

Vimmerby och Västervik var på väg att flyttas till den södra serien redan ifjol och nu kommer det förmodligen att ske. De fyller då vakanserna i söderserien som uppstår efter Tingsryd och IK Pantern.

Eftersom både västserien och östserien var övertaliga med ett lag efter kvalen om man ska se det rent geografiskt löses problematiken genom att två lag från väst till söder ger en västvakans och flyttas ett lag från öst till väst är allt klappat och klart.

Det är hugget som stucket om det passar bäst att flytta Enköping eller Åker/Strängnäs till västserien där båda gängen har skapligt nära till möten med Köping, Surahammar, Arboga och så vidare. Men jag tror inte att förbundet vill spräcka den eventuella derbyrivaliteten mellan Södertälje och Åker/Strängnäs och därför blir det Enköping som får flytta västerut.

Det har förvisso florerat vissa rykten om att Hudiksvall anhållit om att bli flyttade till den västra serien och det skulle förstås också kunna vara en möjlighet. De skulle i sådant fall flyttas istället för Enköping.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Poland - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM