Nyheter
Söderserien blir bättre – lögn, lögn och förbannad lögn
ANNONS

Igår offentliggjordes den preliminära serieindelningen för Hockeyettan säsongen 15/16 och med den fortsatte det missförstånd som varit på tapeten hela våren att frodas.

Det blev precis som det spekulerats i. Det som var på tapeten redan ifjol skedde tillslut, Vimmerby och Västervik flyttas från den västra serien till den södra.

En flytt som tycks ha fått halva division ett-etablissemanget att slå en logisk kullerbytta modell större.

För ända sedan det först började spekuleras i att just den här flytten kunde bli aktuell har snacket (även från människor som vanligtvis är synnerligen vid sina sunda vätskor) gått om hur jäkla bra söderserien kommer bli kommande säsong, att det kommer bli en allstar-serie och att det är så förbannat synd att givna topplag kommer att bomma Allettan.

Det är inte sant.

Visst kommer söderettan bli en bra serie, rent av den bästa av de fyra serierna i Hockeyettan, men bättre än ifjol? Nej, jag skulle snarare vilja betrakta det som att söderserien blir SÄMRE nästa säsong.

Visst Vimmerby och Västervik är två riktigt kompetenta lag som skyfflas över till södern. Men man ska ha i åtanke att de ersätter Tingsryd och IK Pantern. Två lag som gick upp i allsvenskan. Två lag som hur man än väljer att resonera är bättre än både Vimmerby och Västervik.

Sedan kan man absolut argumentera för att Tyringe är ett bättre lag som kommer tillföra mer än den sorgliga skugga av sitt forna jag som Olofström utgjorde den gångna säsongen och att klassen sett över hela serien förmodligen kommer kunna bli ganska likvärdig.

Men hur jag än vrider och vänder på det hela kan jag inte få det till att söderserien kommer bli bättre kommande säsong. Det är bara lögn, lögn och åter förbannad lögn.

Samma sak med ropen om att det är så förbaskat synd att kompetenta lag kommer tvingas bomma Allettan. Vad är nytt?

Låt oss gissa att Troja, Kristianstad, KRIF, Västervik och Vimmerby öppet kommer aspirera på platser i Allettan till nästa säsong. Ett av dem kommer då obönhörligt att missa.

Men så var det ju i år också.

Troja, Kristianstad, KRIF, Tingsryd och IK Pantern gasade mot Allettan och KRIF blev den stora förloraren i racet som tvingades till spel i fortsättningsserien.

Inget nytt under solen således. Söderserien ska vara hård och kommer bli hård, men knappast något extraordinärt eller ens något utöver det vanliga.

Bra, då har vi rett ut det.

Vad som däremot ät helt korrekt är att Vimmerby och Västervik kommer att få en tuffare tillvaro kommande säsong i och med att så många potenta lag inte varit med och krigat i den västra serien som de kommer stöta på i söder.

Vad som däremot också är helt korrekt är att västserien kommer att bli betydligt försvagad i höst.

Vimmerby och Västervik är som sagt två synnerligen kompetenta lag som varit med och aspirerat på platser i Allettan de senaste säsongerna. När de nu lämnar västserien blir det nykomlingen Köping och ett Enköping som varit på riktig dekis de senaste säsongerna som ersätter dem. Det säger sig självt att det leder till en ganska kraftfull försvagning.

Så att söderserien blir bättre av den här rockaden är bara en missuppfattning, att västserien blir sämre är dock tyvärr ett faktum.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL