Nils Bergström.Foto: Bildbyrån

Östersund har lyckats locka hem Nils Bergström och skrivit treårskontrakt med hemmasonen.

Ingen kan komma och säga annat än att det är en fenomenal förstärkning för det Östersundsgäng som på ett imponerande konsekvent sätt håller fast vid sin stomme och spetsar truppen ytterligare lite extra för varje säsong som går.

Nu hamnade Bergström visserligen lite i skymundan och gick skadad i det hårdsatsande Malmö-lag som tog sig hela vägen till SHL den gångna säsongen, men senast han spelade hockey i Östersund gjorde han makalösa 73 pinnar (28+45) på 35 matcher och sedan dess har han skaffat sig rikligt med viktig rutin.

Det är ju knappast så att Bergström gjort bort sig under sina allsvenska säsonger med Rögle, Karlskrona och Timrå. Snarare tvärtom.

Det är en poängstark spelare med mängder av viktig rutin som kommer hem för att bli en kugge i Östersunds allsvenska satsning. En satsning som ser mer och mer dyngintressant ut för varje signatur som hamnar på papper.

Nils Bergström är en lika viktig värvning för Östersund som Jonas Westerling är för Södertälje.

* * *

Apropå Södertälje gör uppgifter gällande att Tierps poängkung Sebastian Höglund valt bort alternativ i den södra Hockeyettan för att skriva på för just kringlorna.

Jag ställer mig ytterst tveksam till det samarbetet. Både ur SSKs och den berörde spelarens perspektiv.

Det börjar dofta lite för mycket ”ju fler kockar…” om Södertälje och hur Höglund tänker sig att en andra, tredje-fiol i SSK ska vara rätt väg för hans utveckling förstår jag inte riktigt. Om det visar sig vara riktigt att han ska dit vill säga.

Men ämnet SSKs lagbygge kommer jag få anledning att återkomma till i ett djupare analytiskt inlägg längre fram.

* * *

Visby fortsätter sin tradition att satsa på riktigt bra målvakter och har till kommande säsong rekryterat Sammy Gustafsson. Ett med Hockeyettan-mått mätt väldigt säkert kort och en stark målvakt.