Nyheter
Skandalspelare till södra serien
ANNONS

En skandalspelare har hittat ny klubb, en toppmålvakt blir kvar i Hockeyettan, en storskytt kan vara på väg bort, en allsvensk back snubblar på orden. Voila, lite smått och gott.

Att Niklas Svensson gjorde starka insatser på ishockeyrinken och svarade för fina 31 poäng (14+17) på 35 matcher i Vimmerby-tröjan den gångna säsongen överskuggades helt och hållet av ett inte fullt lika exemplariskt uppträdande utanför isen.

23-åringen var en av huvudrollsinnehavarna i de alkoholrelaterade skandaler som skakade Vimmerby under pågående Alletta (och vilka jag skrev en hel del om i den här artikeln) och var rent av avstängd under några dagar för att på olämpligt sätt ha vistats i krogmiljö alldeles för tätt inpå premiären i mellandagarna.

Att det inte skulle bli något vidare spel i Vimmerby efter de där turerna stod väl, om man säger så, ganska glasklart. Nu blir det istället Nybro som knyter honom till sig inför kommande säsong och jag antar att man är väl medvetna om bagaget.

– Han var med på vår lista från dag ett och vi har haft bra uppsikt över honom under våren, kommenterar Nybro-tränaren Andreas Holfelt i den officiella pressreleasen så man får väl anta att klubben är väl medveten om vinterns charader och att det inte är något som avskräcker vikingarna.

En from förhoppning är att Niklas Svensson den kommande säsongen blir omtalad för sitt skickliga hockeyspel och inget annat.

* * *

Ni missade inte turerna kring Linus Morin, IK Oskarshamn och Västervik igår väl?

Ett litet ”hur tänkte han där?” är på sin plats efter att ha läst Barometerns artikel där backen uttalar sig. För någonstans gör han en ganska komisk, logisk kullerbytta när han först talar om:

– Jag har fått ett kontraktsförslag som jag inte är helt nöjd med. Jag vill inget hellre än att bo kvar i Oskarshamn och spela för IKO, men det går helt enkelt inte ihop sig.

– Jag måste ju kunna leva också.

För att sedan när Västervik förs på tal berätta att:

– Jag pratar med Västervik och de är intresserade. Jag skulle snudd på tjäna mer där än i IKO och kan absolut tänka mig att spela där.

Vän av ordning konstaterar då att det uppenbarligen ”inte går ihop sig” med lönen i Oskarshamn, men att ”snudd på tjäna mer” i Västervik närmare en timmes bilväg bort skulle vara lockande. Hur kan det då ”inte gå ihop” i Oskarshamn?

Det är inte alltid lätt att resonera logiskt.

* * *

Emil Jidskog var färdig med Hockeyettan och hade siktet inställt på spel i allsvenskan där han också hade några intressenter, vilket han basunerade ut i den här artikeln.

Men det tycks ha gått i stöpet.

Nu står det klart att den duktige burväktaren blir kvar i Tranås och det kommer naturligtvis bli guld värt för klubben som helt klart bygger för att vara ett stabilt topplag i den västra Hockeyettan.

* * *

Jag snackade med Johan Skiöld, som ägnat de två senaste säsongerna åt att bomba in poäng för Östersund, under förmiddagen (en artikel kan ni läsa här).

Han säger att han naturligtvis inte har stängt dörren för Östersund, men mellan raderna utläser jag att det nog trots allt inte är så troligt att han blir kvar.

Det känns som att poängmakaren är mogen för att ta nästa steg i karriären.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch