Nyheter
Hockeyettans snyggaste och fulaste logotyper
ANNONS

Det har blivit dags för den första av många årliga sommarrankingar. Jag ger er Hockeyettans snyggaste och fulaste logotyper.

För ungefär tre år sedan gav jag mig på det här uppdraget senast. Sedan dess har mycket vatten flutit under broarna. Flera av lagen som kvalificerade sig på respektive lista då har försvunnit uppåt eller neråt i seriesystemet, andra har kommit till. Vissa logotyper har växt sig på mig, andra har jag tappat känslan för. Medan vissa alltjämt fortsätter att vara ursnygga eller vedervärdiga.

Således, det är dags igen. Hockeyettans snyggaste och fulaste logotyper.

De snyggaste

ornskoldsvik

.

1. Örnsköldsvik
Det är något speciellt med känslan och färgkombinationen i Örnsköldsviks logotyp. Jag gillar den skarpt. Den är enkel och stilren trots att man lyckats klämma in flera olika element på liten yta. Våghalsig tanke: varför inte låta matchdräkterna anta logotypens nyans istället för den alldagliga röda färg man klär sig i idag?

gik

.

2. Grästorp
Fult är också snyggt. Annorlunda är för det mesta väldigt rätt. Grästorps hjärta fick ett hedersomnämnande när det begav sig senast, men handen på hjärtat (hihi), logotypen är det mest geniala med föreningen nu när Carl-Johan Svensson flyttat till nya jaktmarker.

halmstad

.

3. Halmstad
I Sverige ska man uppenbarligen hylla alla som håller fast vid gamla träiga emblem från forntiden och såga allt som är flashigt och modernt. För mig är det ungefär som att samla på frimärken istället för att spela Playstation. Flashigt är fräsigt och även om det var länge sedan laget klarade att leva upp till den tycker jag fortfarande att Halmstads Hammers-logga är riktigt stilig. Att snubben har sängkammarblick är en bonus.

Kiruna-IF-300x136

.

4. Kiruna
Ripan är enkel och stilren, att den ofta används ensam utan kluddet med klubbnamnet gör det hela ännu bättre. Funkar lika bra på röda som på regnbågsfärgade dräkter.

tranas-300x257

.

5. Tranås
Det enkla är i många fall det bästa och att använda en puck som logotyp för ett hockeylag är inte alls så lökigt som det faktiskt kan verka. Den svarta trissan med klubbnamnet och en flygande trana som inskription är en sådan logga man minns och borde passa så utmärkt in att klubben skulle våga använda den på sina matchställ.

nybro

.

6. Nybro
Jag vidhåller, Nybros skäggige viking är helfestlig. Jag tar en rödlätt skäggtomte framför trötta ”klassiska” emblem alla dagar i veckan. Saker och ting behöver inte vara på så blodigt allvar.

Skovde-IK-korrigerat-klubbmarke-modernt-typsnitt-2-300x284

.

7. Skövde
Det kantiga förevigandet av en tekning (vilket jag antar att det föreställer?) är väl kanske inte något man minns men blir tjusigare ju mer man stirrar på det. Jag gillar färgkombinationen och till hösten utlovas ett matchställ som mer återspeglar färgerna i logotypen. Det är välkommet efter några år med ruggigt tråkiga tröjor på Billingehov.

forshaga-250x250

.

De fulaste
1. Forshaga
Alla värmlänningar för ursäkta, men vad är det här? Färglös, formlös, genomtrist. De bakvända F:en gör bara att loggan är förvirrande och att den helt saknar färg gör den i stort sett helt meningslös. Forshaga förtjänar något bättre.

hhc

.

2. Helsingborg
Klubben räddades nyligen från konkurs och här räddas man från en ny jumboplacering av Forshagas totala kraschlandning. Men det är på målfoto. Helsingborgs bokstavshög är fortsatt en av de fulaste loggor Hockeyettan någonsin skådat.

tierp

.

3. Tierp
Jag tror jag förstår tanken med att smyga in klubbnamnet mellan fågels utbredda vingar. Om man smugit in klubbnamnet vill säga. I det här utförandet är allt alldeles för stort vilket inte gör det till något annat än en svårtydd blaffa om man ser den på lite håll. Antitesen till stilrent.

oik

.

4. Östersund
Löv, stjärna, klubbnamn och förkortning. Östersund ville uppenbarligen ha extra allt när de bad någons dagisbarn formge och färglägga sin logotyp. Tur att det sportsliga väger upp för logotyp-debaclet.

sklejon

.

5. SK Lejon
Jag är svag för djurlogotyper jag erkänner det mer än gärna. Men det här? Lejonet är det väl i och för sig inget större fel på, men klubbnamnet med sitt obegripliga typsnitt gör ju loggan helt asymmetrisk. En god tanke havererar här i något fullständigt hopplöst.

Varberg-20Vipers

.

6. Varberg
Varbergs ”fräna” ormlogga är så fruktansvärt färglös att det inte alls är särskilt konstigt de hellre kör med storsponsorn Cash Buddys blaffgröna spya till logo på den vita bortatröjan.

7. KRIF

.

.

Jag uppmärksammades nyligen på att KRIF en säsong för länge sedan sponsrades av Opel och då spelade i svart gult och vitt. I den färgkombinationen kom man undan med sin buckliga ursäkt till löv. Men tyvärr, i blått och rött som framhäver dess form är det fortfarande en logotyp som utan tvekan platsar på listan över de fulaste i ettan.

mariestad

.

Hedersomnämnande
Mariestad
Jag har klankat så mycket på paintkossan att jag nästan har börjat gilla den. Visst är det fortfarande ett fruktansvärt hopkok, men det finns ändå ganska mycket charm över den. Fulsnygg säger jag, FULsnygg.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL