Nyheter
Hockeyettans fräsigaste gubbar
ANNONS

Succén är tillbaka, idag ger jag er Hockeyettans fräsigaste gubbar.

Hockeyettan föryngras. Det är väl kanske en sanning med modifikation, men de riktigt ålderstigna lirarna droppar av i sådan takt att det blir ett mer och mer utmanande jobb att få ihop en sådan här lista över huvud taget. Åtta av nio positioner på fjolårslistan har fallit bort i år, antingen på grund av att herrarna i fråga valt att kalla det en karriär eller för att de än så länge inte deklarerat om de tänker spela kommande säsong eller inte och om det kommer ske i Hockeyettan.

Nå väl, lyckligtvis finns det folk som fyller gubbe också. Och jag fortsätter hårdnackat att dra farbrorgränsen vid 34 trots att jag själv bara har ett år kvar till denna magiska gräns (hur sjukt är inte det?). I år rymmer min ranking fem namn och det är fem hårdnackade kämpar som samtliga förtjänar respekt.

5. Dejan Matejic, Grästorp (35)
Varberg hade nog förväntat sig lite mer än elva ynka poäng och -15 på 31 matcher när de förde Matejic tillbaka till rampljuset efter några säsonger i division två ifjol. Han kanske inte söker upp de hetaste situationerna, han kanske inte har den mest bländande arbetsmoralen i laget, men vid 35 års ålder har han fortfarande hockeyskillsen kvar och ingen lär bli förvånad om han studsar tillbaka nu när han ritat på för Grästorp. Hur sjukt är det förresten inte att han hamnade just där?

4. Kory Baker, Arboga (34)
Baker fyller 35 i augusti och kommer utan någon som helst tvekan vara den självklara lagpappan i ett IFK Arboga som satsar ruggigt ungt till kommande säsong. Gubben, som säkerligen tog ett och annat intryck av sin tid med Levererarn i Brunflo för några säsonger sedan, är än idag en pålitlig poängleverantör på Hockeyettan-nivå.

3. Jari Tolsa, Varberg (34)
Hej och välkommen till gubblistan Jari Tolsa. Tidigare år har han inte platsat, men till kommande säsong har den forne Dragkedjan-stjärnan passerat den magiska gränsen. Intressant i år blir naturligtvis att Tolsa har sin forne lagkamrat och lagkapten från storhetstiden i Frölunda, Jonas Johnson, som huvudtränare i Varberg. Kan det få fart på karriären som hade ett mellanår ifjol?
[EDIT: Och som för att göra listan ännu kortare tycks det nu också som att Tolsa kommer att lägga skridskorna på hyllan och inte fullfölja sitt treårskontrakt med Vipers. Ännu ett tungt avbräck för Hockeyettans gubbflora alltså]. 

2. Magnus Nilsson, Hudiksvall (37)
37 år gammal är Magnus Nilsson fortfarande en spelare som levererar på god nivå i Hockeyettan och han är faktiskt den enda överlevaren från fjolårets gubbranking. Rollen som lagpappa och poängleverantör gör honom högst relevant i det här sammanhanget.

1. Fredrik Svensson, Vallentuna (40)
Den gamle krigaren borde naturligtvis ha varit med redan ifjol, men skrev då på sitt kontrakt med Vallentuna så sent att listan redan var ute i etern sedan länge. Men nu så. Fredrik Svensson är 40 bast men väljer ändå att lira vidare i tunnelbaneserien, det säger ett och annat om kärleken till sporten (eller att det inte finns så mycket att falla tillbaka på utanför den?). Hans rutinerade backspel skrämmer fortfarande skiten ur unga motståndare. Det går inte fort, men det är effektivt. Respekt.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
20:00 Lausanne - Zürich National League
01:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 24 april
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL