Nyheter
Tio spelare som kommer ta revansch
ANNONS

Trots stor potential kommer följande tio spelare in i den nya säsongen med mindre lyckade säsonger i bagaget. Det har blivit dags att ta en gruvlig revansch.

Det blir inte alltid som man tänkt sig. En hel drös spelare gick in i den gångna säsongen med höga förväntningar på sig för att sedan leverera noll och ingenting. Trots att potentialen till stordåd egentligen fanns där.

För vissa blir sådana säsonger stöten som kan sätta käppar i hjulet för en hel karriär, för andra blir det tändvätska modell större. I de senare fallen brukar revanschsäsongen inte vänta på sig.

Nedan listar jag utan inbördes ordning tio sådana lirare. Spelare som bevisat sig på styva linan men som går in i kommande säsong med en eller ett par riktigt magra säsonger i bagaget. Det blir ändring på det nu, det här är nämligen tio spelare som jag är övertygad om kommer ta revansch.

Jonathan Tholander, Piteå
Starten på Tholanders karriär i Hockeyettan var sprakande. Poängsuccén i Nittorp säsongen 12/13 lovade gott inför framtiden. Men där tog det stopp. De två senaste säsongerna med Mörrum respektive HC Dalen har varit besvikelser både ur spel- och poäng-synpunkt. En av bovarna i dramat stavas bristande sommarträning, det berättade 23-åringen för mig när vi talades vid i våras. Nu har det blivit ändring på det. Tholander har tagit tag i träningen, gjort klart med ett topplag och jag förutspår att den storartade revanschen kommer som ett brev på posten.

Dennis Fröland, Varberg
Efter två succésäsonger i Västervik trodde sig Troja landa en guldklimp inför den gångna säsongen, men det blev varken som klubben eller den 23-årige backen hade tänkt sig. Fröland fick en roll i laget som inte passade honom och som enligt honom själv hämmade hans spel. Att det blev skilsmässa redan efter en säsong kom därför helt logiskt. I Varberg kommer Fröland få ta ett mycket större ansvar som den spelande härföraren på backplats. Han kommer få ha mycket puck och med största sannolikhet kommer hans karriär blomstra igen.

Mikael Persson Riis, Skövde
Efter en spel- och poängmässig succésäsong i Teg vände Persson Riis inför den gångna säsongen hem till ett moderklubben Skövde där supportrarna mindes honom som en poängsprutande trollgubbe. Det var inte alls vad de fick. Istället hade 28-åringen våldsamt svårt att så väl få spelet att stämma som att leverera och var en ordentlig besvikelse. Men potentialen finns naturligtvis där och jag har känslan att det mycket väl kan bli tal om nytändning och revansch i Skövdes ungdomliga nybygge säsongen 15/16.

Jonas Pontusson, Troja/Ljungby
Ni börjar bli trötta på mitt tjat om Pontusson och hans rebound nu va? Men jag är ihärdig. Han är Trojas bästa värvning inför kommande säsong och det mycket på grund av att den gångna säsongen i Mariestad var så miserabel. 25-åringen gav Bois en ärlig krigarinsats, det kan man inte ta ifrån honom, han är spelartypen som alltid kämpar, men leveransmässigt var säsongen usel. Den så vane poängmakaren gjorde bara fyra (4!!) mål på sammanlagt 38 matcher. Han har grymt mycket större potential än så och med revanschlust i ett starkt lag kan det blir fyrverkerier.

Daniel Despotovic, Åker/Strängnäs
Varje gång Despotovic satt sina skridskor på en Hockeyettan-is har det varit given succé i poängprotokollet. I Lycksele, Asplöven, Nyköping, för att inte tala om första vändan i Åker/Strängnäs har man sjungit hans lov. Men den gångna säsongen tog det tvärstopp. Först i Hammarby och sedan även när det blev returbiljett till Åker/Strängnäs. 25-åringen fick ihop ynkliga 18 (5+13) poäng på 32 matcher i Hockeyettan vilket är all time low för honom. Något annat än att Despotovic siktar in sig på snar revansch och nytt poängregn kommande säsong med Åker/Strängnäs torde vara otroligt.

Anton Tano, Lindlöven
Virvelvinden från Kiruna var en högprofilerad värvning av Skövde inför säsongen som gick, man trodde att speedkulan skulle kunna lyckas lika skarpt i den västra Hockeyettan som han gjort hemma i den norra. Så blev det inte och innan våren var över hade han tagit sitt pick och pack och vänt tillbaka till Kiruna. Men nu är han tillbaka söderöver. Studier tar honom till Örebro-trakten och då var Lindlöven en bra fit. Inte bara på grund av det geografiska läget utan även för att Lindesbergsklubben bygger ett lag där Tano kan få en större roll. Jag är fullständigt övertygad om att han kan bli en av föreningens största attraktioner i vinter.

Matthias Sundberg, Vimmerby
Var det, det överilade steget till Djurgården som tog knäcken på karriären? Kommande säsong i Vimmerby kommer förmodligen ge en ganska bra fingervisning om detta. Alla minns väl supersuccén Sundberg gjorde i Huddinge när han säsongen 12/13 bildade superkedja med Nicklas Heinerö och Måns Krüger. Till säsongen därpå värvade Djurgården hela trion och det tog tvärstopp. Sedan dess har Sundberg haft problem att få ut sin gigantiska potential. Returbiljetten till Huddinge innebar ingen ny succé och säsongen som gick kom 22-åringen snett in i ett Sundsvall där han aldrig riktigt fick någon roll som passade honom. Nu tar han chansen i Vimmerby. Ett Vimmerby i desperat behov efter offensiva ledare. Det kan visa sig bli en perfect match för båda parter.

Victor Wahlqvist, KRIF
Efter tre raka säsonger med konsekvent poängmakande i KRIF värvades Wahlqvist inför den gångna säsongen av lokalkonkurrenten Mörrum. Han var trofévärvningen. Fjädern i hatten och stjärnan som skulle lyfta laxarna mot högre höjder. Det blev snarare en svinkall simtur på botten. Wahlqvist var ungefär lika blek som hela Mörrum-laget och gjorde sin i särklass sämsta säsong på seniornivå. Nu går resrutten tillbaka till KRIF, vem blir förvånad om han tar vid exakt där han slutade när han var i föreningen senast?

Sebastian Manberg, Kiruna
Som sagt, det blir inte alltid som man tänkt sig. Efter några poängstarka succésäsonger i Skellefteå J20 var det tänkt att Sebastian Manberg skulle ta Hockeyettan och Mörrum med storm. Det var exakt så det inte blev. Ett skadeelände trasade sönder säsongen för 20-åringen och när han väl spelade hade han hopplöst svårt att få spelet att stämma. All den potential som fanns där lyste envist med sin frånvaro. Därför är det dags för revansch. Till kommande säsong har Manberg kritat på för Kiruna och det är högst troligt att han kommer att tillhöra lagets främsta aktörer på forwardsposition i vinter.

Jesper Kokkonen, Vimmerby
Kokkonen kom bort fullständigt i Huddinge. Efter att ha varit en av östseriens fränaste attraktioner under säsongen i Hammarby förpassades han raka vägen till någon form av gråzon när han ritade på för Talangfabriken. Seriespelet vill nog ingen minnas, inte förrän det vankades playoff började 22-åringen synas någorlunda. I ett Vimmerby som siktar på fullt ös framåt är det dags att kliva upp på motorvägen igen. Det tror jag att Kokkonen kommer klara av.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL