Nyheter
De 15 mest intressanta lagen
ANNONS

Vilka lag från Hockeyettan spanas det egentligen mest på, på eliteprospects?

Vad gör man en solig lördag i augusti? Lökar runt på Eliteprospects i väntan på den kommande hockeysäsongen givetvis. Det var i alla fall vad jag gjorde igår.

Som av en händelse kollade jag in vilka lagsidor som är mest klickade i Hockeyettan. Resultatet ser ni ovan och jag skulle vilja påstå att det är ganska intressant.

Bland de 15 mest inspanade sidorna sedan februari 2009 (då sajtens räkneverk nollställdes), det vill säga de enligt hockeypubliken mest intressanta lagen, kvalificerar sig alltså så väl Surahammar som IFK Arboga. Klubbar som annars för en ganska anonym tillvaro i den stora Hockeyettan-helheten.

Att Södertälje toppar listan med våldsam marginal neråt är naturligtvis inte konstigt alls. Vi snackar om en storklubb som under den här tidsperioden hunnit med att lira i så väl SHL som allsvenskan, något som givetvis genererar en väldig massa mer klick än lir i Hockeyettan. Samma sak med tvåan Troja/Ljungby, vars marginal till trean också är betydande. De allsvenska säsongerna gör så klart sitt till där.

Att KRIF hunnit klättra hela vägen till en tredjeplats är dock väldigt intressant. Det understryker vilken snackis klubben har kommit att bli och att många är nyfikna och engagerar sig i den lilla Blekinge-klubben med de hängivna fansen. Betänk att föreningen inte debuterade i Hockeyettan förrän säsongen 11/12 och att man trots allt redan placerar sig trea (jag räknar kyligt med att division två-gäng inte är lika klickvänliga).

I övrigt? Trots att Mariestad befann sig i allsvenskan när räkneverket nollställdes har klubben hamnat ordentligt på efterkälken gentemot lokalantagonisten Skövde. Men att två lag är med på topp tio över mest klickade hintar naturligtvis om hur het hockeyn är, eller i alla fall har varit, i Skaraborg.

Huddinge är givetvis en klubb många intresserar sig för och Mörrum har helt uppenbart fortfarande ett ganska starkt varumärke trots många år av kräftgång.

* * *

När vi ändå är inne på det här med statistik. En snabb titt på de bästa poänggörarna från den gångna säsongen är ganska talande.

.

.

Åtta av tio på listan över de främsta poängplockarna i Hockeyettan säsongen 14/15 spelade alltså i lag från Hockeyettan Östra som inte tog sig vidare till Allettan och således fick harva vidare i fortsättningsserien.

Ni förstår vad jag tycker att det säger om klassen på den serien va?

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL