Nyheter
Pretty Fly (för Hockeyettan)
ANNONS

Exakt så här mycket har punkveteranerna The Offspring och Hockeyettan gemensamt. Det är dags att sjunga – Come out and play.

Ikväll spelar The Offspring på Gröna Lund. Jag kommer att vara där. Skamligt vore väl annat när en av sommarens solklart viktigaste spelningar äger rum i huvudstaden.

Som uppladdning dammar jag därför av en gammal favorit-typ av inlägg och ger er den solklara kopplingen mellan de amerikanska storheterna och den svenska tredje divisionen i ishockey. Det har blivit dags att återigen dedikera några låtar.

För ni vet, jag brukar då och då få frågan. Why Don’t You Get a Job? Svaret på den är ungefär lika givet som frågan är befogad. Det kan kanske tyckas märkligt att ha ynnesten att ägna all sin tid åt musik och tredje-divisions-hockey, men well, aldrig! Jag brinner ju för att berätta Secrets From The Underground för er.

Speciellt i tider som dessa när den nya säsongen faktiskt närmar sig och så väl spelare som supportrar, fan och hans moster längtar efter att det ska bli dags att Come Out and Play om poäng och viktig tabellplaceringar.

I år dessutom med en liten extra krydda i Hockeyettan. Södertälje. Mäktiga Södertälje i Hockeyettan. Jag tror knappast att jag ljuger om jag påstår att raset från allsvenskan efter att spelarna som ”gjorde det” vrålat Gotta Get Away och flytt fältet ledde till The Worst Hangover Ever för så väl klubben som för fansen. Men det är bara att ta tjuren vid hornen och komma igen. Let’s Hear It For Rock Bottom så att säga.

Apropå Södertälje. Mer Self Esteem än hos Fredric Weigel är förmodligen svårt att hitta. ”Att harva i division 1 är ingenting för mig” säger den 23-årige forwarden som ägnat de tre senaste säsongerna åt att göra just det, ”harva i division ett” till Uppdragsport. Det vill till att tro på sig själv inför ett fjärde år på bakgården.

När vi ändå snackar nykomlingar. Att förvänta sig något anat än att Tyringe ska sätta upp Come Out Swinging som måtto kan man knappast vänta sig. Klubben har ett go i bagaget efter avancemanget och slår ur våldsamt underläge i den tuffa söderserien. Det är slagläge.

Många har fog för att tro på sina lagbyggen, så här innan pucken har släppts är ju de flesta Something to Belive in. Men vissa är svårare nötter att knäcka än andra. När jag exempelvis tittar på de byggen som Vimmerby, Väsby och Nybro ställer på isen tänker jag mest (Can’t Get My) Head Around You.

På flera håll i Hockeyettan kan man tyvärr dessutom säga att The Kids Aren’t Alright och konstatera att ungdomsverksamheten inte riktigt är vad den borde vara.

Men okej, det är fortfarande försäsong. Jag ska inte sitta här och vara negativ. Låt oss istället jubla över att stjärnor som Nils Bergström och Jonas Westerling satt siktet på poängligornas topp och att vi på läktarna kommer ha ynnesten att Staring at the Sun i vinter.

Låt oss jubla åt att Jonathan Tholander skakat av sig sin Bad Habit att slarva med sommarträningen och siktar på storartad revansch med Piteå.

Och framtidens stjärnor kommer vi förstås också få se, något annat än att You’re Gonna Go Far Kid spelas på god volym i hallarna varje gång Oskar Fredriksson hänger dit en poäng vore en skymf. Precis på samma sätt som Hit That blir det givna soundtracket när defensive Art Bidlevskii sjunger Pretty Fly (For a White Guy) och delar ut sina tacklingar i söderseriens rangliga rinkar.

Apropå KRIF? Det blir uppenbarligen (nord)Americana i Soft Center Arena i vinter med inte mindre än fyra transatlantiska importer i laguppställningen.

Ungefär så låter det när The Offspring tolkar Hockeyettan.

Vi syns framför stora scenen ikväll klockan 20.00!

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch