Nyheter
Se upp för kidsen! – åtta ynglingar att hålla ögonen på
ANNONS

Hockeyettan är en fin grogrund för ung talang. Idag ger jag er åtta riktiga ungtuppar att hålla ett extra öga på i vinter.

Jag skulle sitta här och blåljuga om jag påstod att jag har järnkoll på vad som händer i alla de olika juniororganisationerna runt om i landet. Därför finns det naturligtvis en hel mängd riktigt unga killar som kommer göra avtryck i Hockeyettan kommande säsong som jag inte har koll på alls.

För det är ju lite det som är det fina med landets bortglömda tredje division. Att det är en plats där talanger frodas och riktigt unga killar tar de första seniorskären mot lysande karriärer.

Som sagt, jag tänker inte tillskriva mig järnkoll på alla unga killar som kommer kliva fram i ettan i vinter, däremot kan jag lyfta fram ett gäng lirare som jag faktiskt har ögonen på. Det är precis vad jag tänker göra här och nu.

Se upp för kidsen! Nedan ger jag er åtta spelare som ännu inte hunnit fylla 20. Killar som ännu inte får gå till bolaget för att handla mustiga IPA, men som säkerligen har riktigt fina karriärer framför sig.

Håll till godo.

Jacob Tenemyr, forward, 19, Tyringe
Tillåts man säga att Västervik slarvade bort den här killen? Visst bygger succéklubben ett riktigt starkt lag även till kommande säsong, men när man tog de egna produkterna för givet ledde det till att de lämnade. Tenemyr hamnade i nykomlingen Tyringe. Skåne-publiken kommer få njuta av en rivig, orädd och teknisk lirare som har alla möjligheter att växa med ansvar och slå igenom ordentligt i vinter.

Robin Wallin, målvakt, 19, Mariestad
Hålet efter Andreas Ollikainen gapar vidöppet. Robin Wallin har sammanlagt stått sju seniormatcher i Hockeyettan och bakom honom står en totalt oprövad 18-årig norrman som båsöppnare. Mycket ansvar i ett topplag, men ett perfekt tillfälle att gilla läget för 19-åringen. En storväxte burväktaren har varit ojämn och kommer så också att vara bitvis under sin första säsong som ”etta”. Men bli inte förvånade om han låtit höra talas om sig i bredare kretsar när säsongen är slut.

Victor Lindman, back, 19, Västervik
Unge herr Lindman kommer med här på nåder då han fyller 20 på lördag, men det är en ung back att kasta ett eller annat extra ögonkast mot. Vita Hästen lyfte in honom i Hockeyettans hetluft redan säsongen 12/13. Då visade han gott gry även om det givetvis brast en del i smartness på banan och saknades en och annan muskel. Två säsonger i Linköpings J20 har förmodligen putsat till honom och nu är det dags att skina på seniornivå. Det kan bli riktigt bra.

Jesper Åkerman, back, 19, Tranås
Han har att brås på den unge backen som är son till Johan Åkerman. En av de mest spelskickliga backar som förmodligen ställt sina skridskor på en SHL-rink. 19-årige Jesper gjorde fyra matcher som utlånad till Tranås redan ifjol och det ligger i luften att säsongen 15/16 blir den vinter då han tar ett större kliv och etablerar sig på hög seniornivå.

Albin Lindgren, back, 19, Skövde
Bara 19 år, men står redan inför sin tredje seniorsäsong med moderklubben och nu är det dags att verkligen etablera sig. I sina bästa stunder är Lindgren en spelskicklig back med överjävlig blick för spelet och en iskyla som är få förunnad. Men han har varit alldeles för ojämn så här långt i sin seniorkarriär och blandat slarv med huvudlöst spel på en alldeles för låg nivå. När han mognar och skaffar sig mer rutin, då blir Lindgren en storback.

Isak Pantzare, back, 19, Piteå
Ynglingen som står inför sin första seniorsäsong och precis lämnat Luleås J20 för Piteå fick inleda säsongen med att näta mot klubben vars juniorverksamhet fostrat honom. Pantzare lånades ut till Asplöven och gjorde Haparanda-gängets enda mål i förlustmatchen mot Luleå (1-5). Kul start på försäsongen så klart, men det är givetvis inte som målskytt Pantzare främst bör betraktas i vinter. Istället tror jag det är många, mig inräknad, som har en stor förhoppning om att han ska växa ut till att bli en riktigt trygg back i Piteå Hockeys fina miljö.

Malcolm Zander, forward, 17, Mörrum
I år brejkar han på riktigt. Den uppseendeväckande anfallaren kastades in i hetluften som 15-åring och svarade för en assistpoäng redan i sin första match för Mörrums laxar säsongen 13/14. Fjolåret handlade mest om studsande fram och tillbaka mellan olika juniorlag, men bjöd ändå på 15 matcher i a-lagströjan. Nu har Zander hunnit fylla 17 och ingår naturligtvis på allvar i planerna för Mörrum anno 15/16. Kan bli en häftig historia.

Amil Krupic, back, 19, KRIF
Här talar vi om den mest meriterade herren i skaran, som också han klämmer sig in lite på nåder i och med att 20-årsdagen stundar (faktum är att han fyller år på exakt samma dag som Victor Lindman). Krupic har sin ringa ålder till trots hunnit vinna J18-guld, vara uttagen i allehanda landslag, spela i allsvenskan med Malmö och göra en sväng borta på andra sidan Atlanten. Det blir en ung back att verkligen skärskåda när pucken släpps och säsongen är igång.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch