Nyheter
Årets första huvudtackling att diskutera
ANNONS

Träningshockey kan vara ganska underhållande trots allt…

…i alla fall om den spelas mellan ett division ett-lag som krigar och ett allsvenskt lag som är ganska skickligt men samtidigt tar lite lätt på uppgiften. Så var det i afton mellan Skövde och BIK Karlskoga. Att det slutade 3-2 till gästerna efter förlängning var ett högst rimligt resultat sett till händelserna på isen.

För well, det kom knappast som någon överraskning att BIK Karlskoga tog timeout ungefär halvvägs genom matchen. Att laget vars hela identitet bygger på kamp, jobb och grisighet tar det lugnt och nonchalant kan naturligtvis inte accepteras. Andra perioden var värst, men genom hela matchen tog allsvenskarna det lugnare än vanligt.

Samtidigt som Skövdes insats inte ska förringas. För laget krigade verkligen. På riktigt. Så många täckta skott och uppoffrande spel för att återvinna puck var det faktiskt länge sedan jag såg i en träningsmatch. Man är ett betydligt sämre hockeylag än Karlskoga, men stod verkligen upp idag. Bra så.

Bäst på planen var utan någon som helst tvekan hemmalagets målvakt Robin Andersson. Inte för de idioträddningar som han svarade för vid ett flertal tillfällen, utan snarare för att han var så tät, lugn och stabil. Kanske, kanske har Skövde hittat den där vasse burväktaren som man så tröstlöst saknat de senaste säsongerna.

* * *

BIK Karlskogas Julius Persson tvingades lämna matchen efter en ordentlig smäll i huvudet när han med låg tyngdpunkt såg ut att tappa skäret och fick en framrusande Johan Erkgärds rätt i skallen. Forwarden som under fjolåret delvis huserade i Kumla var enligt uppgift väldigt groggy efter den obehagliga smällen. Erkgärds fick lämna isen efter det till synes inte helt avsiktliga tilltaget.

Det var en typisk sådan där situation som skulle ha skapat rabalder och mängder av spaltmeter kommentarsgnabb om det skett under ordinarie säsong. Döm själva av reprisbilderna (2.25 in i highlightsklippet).

* * *

– Det går väldigt snabbt med tanke på när perioden startade, utbrast en av de utsända för Karlskogas lokalmedia när den aningen försenade första perioden klockade in på dryga halvtimmen.

Man är väl kanske vana vid att matcher förrycks och tar lite längre tid i Karlskoga med tanke på den hockey som praktiseras. Men så fanns ju varken Christian Berglund eller Daniel Wessner med på isen ikväll.

* * *

Södertälje kommer inte bara ha seriens förmodligen bästa målvaktspar i vinter, Hockeyettan-nykomlingen kommer dessutom ha den i särklass mest rutinerade uppställningen på tränarbänken.

Som om det inte räckte med huvudtränaren Mats Waltin. Nu kommer man dessutom ställa überrutinerade Martin Karlsson i båset som assisterande.

Ni minns vad han gjorde säsongen som gick va?

Just det, plockade upp Tingsryd i allsvenskan….

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch