Nyheter
Hockeyettans tio bästa målvaktspar
ANNONS

Följande lag förfogar över de skarpaste målvaktsparen inför den kommande säsongen i Hockeyettan.

Listan över de bästa målvakterna i Hockeyettan fick ni redan i somras, men vilka gäng har det egentligen mest välbeställt när det kommer till att ha två starka burväktare och således en riktigt stark målvaktsduo?

Här har ni svaret.

1. Calle Brattenberger/Alexander Sahlin, Södertälje
Först signade SSK Sahlin, en burväktare som står på gränsen till allsvenskan. Sen nöjde man sig inte med det utan knöt dessutom till sig Brattenberger, en burväktare som tillhör den yppersta toppen av division ett. Det kommer naturligtvis bli ett sanslöst race om vilken av de här herrarna som ska ha förstaspaden och det är inte säkert att det faller väl ut i praktiken med två (för alla andra lag) givna ettor i ekvationen, men på papperet är Brattenberger/Sahlin ettans klart bästa målvaktspar.

2. Ludvig Engsund/Henrik Hjerpe, Västervik
22-årige Engsund gjorde en riktigt stark säsong ifjol och skaffade sig dessutom viktig rutin från spel i kvalserien. 20-årige Hjerpe fick sin första riktiga smak av seniorhockeyn när han briljerade i Lindlöven under hösten. Vi snackar två framtidsmän som kommer att spela betydligt högre upp innan karriären är över och som förmodligen kommer komplettera varandra briljant i vinter. Jag är inte alls säker på att det blir Engsund som är den givna ettan.

3. Emil Jidskog/Victor Jonsson, Tranås
Vi tar det igen, jag satte Emil Jidskog som etta på listan över de bästa burväktarna i Hockeyettan i somras. Men ska vi vara krassa kommer han få en ordentlig kamp om att vara nummer ett i Tranås. Jonsson stod lite i skuggan under fjolårssäsongen men tar stora steg framåt och kan med lite ansvar garanterat blomma i vinter. Tranås har ett högst intressant målvaktspar att trumfa sina motståndare med.

4. Tobias Sandberg/Anders Johnson, Örnsköldsvik
Jag gillar sammansättningen av det här målvaktsparet. Unge talangfulle Tobias Sandberg bör naturligtvis vara den givna ettan, men med stöd av kulturbäraren, rutinerade Johnson kan det bli oerhört intressant. 24-åringen som är klubbens meste spelare genom tiderna må kanske vara sedd som nummer två men kommer att ge det hela en riktigt vass kamp. Örnsköldsvik har två riktigt bra burväktare.

5. Johan Nielsen/Robin Johansson, Troja/Ljungby
Nielsen överbevisade alla tvivlare, däribland undertecknad, ifjol när han konkurrerade ut Marcus Due-Boje och blev Trojas självklare etta. Han går naturligtvis in i den kommande säsongen med höga förväntningar på sig. Men unge Robin Johansson som vänder hem till moderföreningen efter ett år på andra sidan Atlanten är en intressant målvakt som garanterat kommer blanda sig i leken. Trojas målvaktsduo känns intressant.

6. Robin Andersson/Marcus Melin, Skövde
Fjolårssäsongen i Grästorp var briljant för Robin Andersson och försäsongen med Skövde har börjat i ungefär samma stil. Han är under utveckling uppåt och borde vara en given etta, men samtidigt har de senaste säsongernas andrekeeper Melin också han tagit kraftiga steg framåt. Det blir en bra kamp om förstaspaden i Skövde och även om Andersson är min favorit känns det ändå som en ganska öppen audition än så länge.

7. Jonathan Sääf/Elias Axelsson Svensson, Halmstad
Avdelningen flyga under radarn. Halmstad har i många säsonger varit ett halvmediokert lag som aldrig riktigt utmärkt sig. Således har inte heller målvakterna fått särskilt många rubriker. Men Jonathan Sääf var riktigt bra ifjol och Axelsson Svensson är ett bra komplement de matcher han ges förtroende. Det kan, Rickard Palmberg till trots, vara så att målvaktssidan är Hammers starkaste lagdel.

8. Tim Harrysson/Marcus Born, Kumla
Jag har ställt frågan förr, varför spelar Tim Harrysson kvar i Kumla? Det borde finnas större uppgifter som ger mer för hans utveckling, men nu när han går in på sin fjärde raka säsong i klubben gör han det som en av Hockeyettans stabilare burväktare. Marcus Born är ingen tokig backup han heller, en målvakt som garanterat skulle ha stått betydligt mer om det inte varit för att han delar uppdrag med just Harrysson.

9. Marcus Evertsson/Linus Lundin, Vimmerby
Vimmerbys målvaktspar är ingen given succé, men kan visa sig bli en ordentlig bingo i söderserien. Det känns högst intressant. Evertsson har krigat bra i skuggan av Calle Brattenberger och har en hög högstanivå. Linus Lundin gjorde det bra när han kom hem från staterna till fjolårssäsongen och har goda vitsord från sitt spel i Hammarby. Utvecklas han som Vimmerby hoppas blir han en ordentlig tillgång.

10. Oscar Malm/William King, KRIF
Är man importspelare ska man göra stor skillnad och således kliver William King in i KRIF-kassen med stort tryck på sin axlar. Han måste vara riktigt bra helt enkelt. Samtidigt är jag väldigt nyfiken på Oscar Malm som är en talang, men vars egentliga klass aldrig yppades ifjol i och med att han spelade i ett alldeles för dåligt och försvarssvagt lag. Att en av dessa konkurrerar ut den andre och blir given etta tror jag är ganska givet, men när det väl händer kommer KRIF dessutom han stark tvåa att tillgå på bänken.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 16 april
19:30 Frölunda - Skellefteå SHL
01:00 Montreal Canadiens - Detroit Red Wings NHL
01:00 Boston Bruins - Ottawa Senators NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Washington Capitals NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Carolina Hurricanes NHL
01:30 Florida Panthers - Toronto Maple Leafs NHL
onsdag 17 april
02:00 Winnipeg Jets - Seattle Kraken NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Chicago Blackhawks NHL
04:00 Vancouver Canucks - Calgary Flames NHL
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch