Nyheter
Hockeyettan Västra: Ingenmansland
ANNONS

Den västra serien ser förhållandevis öppen ut inför kommande säsong, men ett gäng lag hamnar förmodligen trots allt lite på efterkälken i jakten på toppen.

När jag inleder granskandet av den västra serien gör jag det genom en blick på lagen som undviker botten, men ändå inte hakar på i toppen. Jag ger er ingenmansland.

Surahammar
Det ser tunt ut. Jag skulle rent av vilja dryfta mig till att det ser riktigt tunt ut. Poängkungen Petter Mattsson väljer troget att stanna kvar när han sätter det civila före det sportsliga trots att han lätt hade kunnat platsa i många andra lag. Men han är ett ganska ensamt utropstecken i Surahammars trupp.

Vad transatlantduon, Andrew Whalen och Dylan O’Neil kommer kunna åstadkomma står skrivet i stjärnorna och klubben har knappast förstärkt med något som skrämmer. Ja, det skulle väl vara en viss superstar-son (Kevin Lidström) då. Surahammar klarar sig förmodligen mest på att det finns andra lag som ser ännu svagare ut i vinter.

Forshaga
Sedan avancemanget upp i ettan inför säsongen 13/14 har det mesta varit sig likt. Forshaga har fört en anonym tillvaro och bitvis spelat lite så där småfult (i alla fall så pass fult att motståndarna myntat epitet som vedhuggare och ryggsäckshockey). Det återstår att se om det blir samma visa under den celebre nykomlingen på tränarbänken – Jörgen Jönsson.

Nå väl, snyggt eller fult, det spelar egentligen ingen större roll. Forshaga kommer kriga på tabellens undre halva och laget ser ut ungefär som det gjort tidigare säsonger. En hel del talang och samtidigt en hel del frågetecken om de kommer att få ut tillräckligt mycket av den. Stefan Erkgärds är, när han är frisk, den givne lagpappan som ger sina yngre lagkamrater stadga och som helhet känns Forshaga trots allt starkare än flera andra lag i serien.

Köping
Köping är en riktigt intressant nykomling som jag tror kommer kunna överraska. Inte för att truppen ser så särdeles mycket vassare ut än det lag som via kval tog klivet upp i Hockeyettan i våras, utan snarare för att det känns som att klubben omges med en härlig frenesi och energi.

Nykomlingen har behållit det mesta av sin avancemangstrupp och spetsat med aningen lite mer Hockeyettan-rutin. Det är ett hemvävt bygge som bara ska gå ut och köra och i den derbytäta västserien kan det bli riktigt roligt. Notoriske målskytten Jimmy Hellström är givetvis stjärnan i det här gänget, men även målvakten Tomas Rydén får goda vitsord och jag är övertygad om att det finns fler som kan ta stora kliv.

Enköping
Det är inte helt lätt att bedöma var Enköping står. Samtidigt som truppen som helhet ser ganska tunn och halvdan ut har man trots allt knutit till sig klasspelare som Magnus Svanberg och inte minst Linus Boström. Den ständiga skarprättaren Andreaz Persson kör en säsong till och ständigt lovande Kevin Weiskog väntar på det definitiva genombrottet. Så visst, det finns potential i det här laget. Men som helhet har jag väldigt svårt att se hur Enköping skulle kunna ha med mer än ingenmansland att göra.

Västra
1.
2.
3.
4.
—————–
5.
6.
7. Enköping
8. Köping
9. Forshaga
10. Surahammar
11.
12.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
20:00 Lausanne - Zürich National League
01:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 24 april
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL