Nyheter
En orimlig övertro på Björklöven
ANNONS

Det flesta som anses kunna något om hockeyallsvenskan håller Björklöven högt inför kommande säsong. Jag förstår inte riktigt.

Antingen är det väl så att jag har noll koll och inte är begåvad nog att se storheten, eller så är det så att det föreligger en orimligt stor övertro på Björklöven.

Jag är ganska övertygad om att det senare ligger närmare sanningen.

För hur mycket jag än vrider och vänder på Björklövens laguppställning hittar jag inte det där som alla verkar tro ska leda hela vägen till celebert kvalspel mot SHL.

För det handlar ju inte bara om ett tips utan i var och varannan spalt tronar Björklöven högt upp och de allsvenska tränarna lade flest röster på Umeå-klubben när de tilläts tippa vilka som skulle ta sig till den hockeyallsvenska finalen under seriens upptaktsträff i måndags.

Laget som under Mats Waltin (som nu tagit med sig sin slavdrivarpiska till Södertälje för att jaga den anrika klubben tillbaka upp i allsvenskan) lyckades få ut snudd på max av sitt kunnande och därför kom på en sjätteplats i grundserien innan det tog stopp i slutspelsserien ska alltså över en sommar ha gått och blivit så starkt att man utmålas som en av favoriterna.

Hur då?

Ja okej, Pär Edblom (som går motsatt väg som Waltin och alltså hämtas från Södertälje) är en riktigt bra värvning som skulle gå rakt in i de främsta linorna i alla allsvenska lag, men i övrigt kan man knappast påstå att det slår gnistor om nyförvärven.

Det finns till exempel inga som helst garantier för att Alex Hutchings ska bli en ny Mark Hurtubise. Det vore till exempel att förvänta sig för mycket att tro att synnerligen skicklige Fredrik Hetta ska ta en ledande roll redan sin första säsong i allsvenskan.

Jag håller helt och hållet med er om att de delar av truppen som stannat kvar sedan ifjol till största delen är synnerligen intressanta spelare. Men som sagt, laget komma sexa ifjol, vad säger att de skulle räcka längre i år? Kevin Lindskoug kan knappast spela så mycket bättre än vad han gjorde säsongen som gick och då kom laget, ja sexa. Well, ni börjar haja galoppen vid det här laget va?

Dessutom har jag en känsla av att det kommer bli en betydligt mer myspysig regim under Tommy Jonsson än den stenseriösa träningskultur som rådde under Mats Waltin. Blir så fallet blir Björklöven definitivt inget topplag, för jag tror bestämt det här är en grupp som behöver pressas till sitt yttersta för att vara bra.

Visst kommer Löven bli vassa, men en av favoriterna, kom igen!

Det är någonstans här polletten börjar trilla ner för mig. Björklöven är naturligtvis inte favorit för att man själva gått och blivit särskilt mycket bättre utan för att serien helt enkelt blivit sämre.

Där har vi den enkla lösningen på det orimliga favoritskapet.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL