Nyheter
Samma gamla visa
ANNONS

Sundsvall tog emot IK Pantern i den allsvenska premiären. En ren repris från vårens kvalserie och allt var sig likt.

IK Pantern var det bättre laget och vann följaktligen också den allsvenska premiären mellan de två nykomlingarna med 3-1. Bortsett från att spelet var aningen slarvigare och mer osäkert än vad som var fallet i våras var det mesta sig helt likt från kvalserien.

Det var så att säga samma gamla visa…

* Sundsvalls gamla lag såg ungefär lika impotent och ineffektivt ut som under hela fjolårssäsongen. Man skapade få chanser och de chanser man väl vaskade fram hade man svårt att utnyttja. Färglöst.

* IK Panterns tunga lag såg ungefär lika jobbigt ut som ifjol. Malmö-gänget flyttar ner spelet tungt på sina motståndare och är jobbiga att möta oavsett vilken lina som är inne på isen. Inte vackert och underhållande, men vägvinnande.

* Resultatet blev i stort sett detsamma som senast det begav sig i Sundsvall. Då vann IK Pantern efter förlängning. Idag fixade man det på fulltid.

* Inramningen var ungefär lika obefintlig som under Sundsvalls tid i Hockeyettan. Nu är IK Pantern förstås ingen sprudlande premiärmotståndare, men kom igen. När hemmalaget äntligen tagit sig tillbaka till allsvenskan igen borde det förstås komma mer än 1208 personer som på sin höjd skapade dödgrävarstämning på premiären.

Nej, det var inte mycket till underhållning, speciellt inte från hemmalagets sida. Sundsvall var riktigt bleka och IK Pantern gjorde sitt jobb som bortalag. Men några spelare var ändå riktiga glädjeämnen.

De båda målvakterna Magnus Åkerlund (Sundsvall) och Jonas Gunnarsson (IK Pantern) visade exakt hur viktiga de kommer bli för sina respektive lag i vinter. Dessutom gläds jag åt att på nivån högst orutinerade spelare som Emil Fahlander och Tony Söderman i Sundsvall och gästernas Carl-Johan Sjögren, Oliver Widding Persson och Tommi Juntunen verkligen klev fram och visade framfötterna.

* * *

Riktigt bra grej med Cmores Sundsvalls-sändning var att Niklas Dyrén plockats in som expert. Han är ju inte bara son till legendtränaren Sune Bergman utan har dessutom så väl en egen målvaktskarriär som en domarkarriär bakom sig. Att ha en bisittare som kan snacka utifrån så många olika perspektiv färgade sändningen. Att han dessutom var påläst och kunnig om spelarna var ren bonus. Riktigt bra.

* * *

Om Sundsvall-Pantern var en svag tillställning var det skapligt mycket mer spelkvalité och underhållningsvärde i kvällsmatchen mellan Mora och BIK Karlskoga. Jag måste säga att jag faktiskt är ganska imponerad av moralen i Mora som krigade sig tillbaka in i den matchen och höll sin segersvit från försäsongen vid liv via 4-3 efter straffar. För i mina ögon var BIK Karlskoga det bättre laget i matchen. Speciellt det uppoffrande spelet imponerade.

Att det blev poäng till båda gängen känns ändå ganska logiskt i slutändan. Det är två lag som kommer placera sig på tabellens övre halva, inget snack om den saken. Det visade båda gängen ikväll.

* * *

Tyringes Joel Persson kommer med stor sannolikhet missa seriepremiären på grund av hjärnskakning han ådrog sig i träningsmatchen mot Varberg.

Han fick en armbågstackling rakt i huvudet från en Varberg-lirare. Filmen på sekvensen kan ni se nedan. Det är verkligen inte snyggt.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL