Nyheter
Hockeyettan Västra: Topp fyra
ANNONS

Här är västlagen som jag tror kommer få spela Allettan mot gängen från Norrland.

Vissa föreningar är bofasta i toppen av den västra serien varje år och jag tror att det till stora delar blir samma gäng som krigar högst däruppe i år igen.

Kumla
Det är inte många som ser på Kumla som ett regelrätt topplag, men faktum är att gänget faktiskt kommit att bli ett ganska stabilt lag på den västra seriens övre halva de senaste säsongerna. Nu när starka motståndare som Vimmerby och Västervik flyttats till södern ligger vägen öppen för de svarta tjurarna.

Visst är det tunga tapp att fjolårets imponerande forwards Juliuz Persson (BIK Karlskoga), Philip Larsson (Mariestad) och Viktor Jörnevik (Skövde) hittat nya arbetsgivare, men Kumla har själva lyckats lura till sig poängstarke Alexander Kovalonok från lokalrivalen Lindlöven och har det välbeställt på målvaktssidan i och med utropstecknet Tim Harrysson. Det kommer inte vara kul för någon motståndare att åka till Kumla och spela i vinter.

Skövde
Det är ett yngre Skövde som ställer sig på isen i år. Nu har man hållit hårt i penningpungen och väljer att hoppas på att de yngre förmågorna vid sidan av mer rutinerade herrar som Adam Rundqvist, Johan Erkgärds och Mikael Persson Riis ska kunna blomma ut. Jag tror, med tanke på tidigare års resultat, att det är rätt väg att gå.

Skövde kanske inte blir fullt lika topphaussat i år som tidigare i och med detta, men visst ska det räcka till topp fyra. Inte minst som man värvat in duktige målvakten Robin Andersson och har flertalet intressanta namn på anfallssidan. Topp fyra borde vara en självklarhet även med en lite mer orutinerad trupp.

Mariestad
I Bois gör man lite som hos de nyss omnämnda lokalkonkurrenterna och satsar på mycket ungt och orutinerat. Inte minst på målvaktspositionen där Robin Wallin och Sander René Berg, inte ens 20 fyllda, ska slåss om förstaspaden. Men trots att starka namn som Andreas Ollikainen, Erik Olsson, Tony Söderman och Jonas Pontusson lämnat skutan känns Mariestad som ett givet topplag.

Hårdskjutande Philip Larsson har valt att återvända till klubben, skicklige Douglas Lögdal ansluter från Halmstad och viktiga kulturbärare som Filip Thörnqvist och Erik Jones finns redan på plats. Jag tror Mariestad kommer ihop som lag tämligen fort och löser den här serien förhållandevis enkelt.

Tranås
Det talangfulla Tranås-laget tog flera steg framåt redan under fjolårssäsongen och jag ser ingen anledning till att den utvecklingen inte skulle fortsätta under kommande säsong. Visst är det ett tungt bakslag att trotjänaren Patric Kristiansson valde att lägga av och att tränaren Arto Sirviö valde att dra vidare till Kristianstad. Men i Fredrik Mälberg har klubben hittat en fullgod ersättare och det finns gott om skickliga forwards i truppen som kan äta Kristianssons istid.

Dessutom ska man inte glömma att Tranås i Emil Jidskog och Victor Jonsson har ett av hela Hockeyettans starkaste målvaktspar och att backsidan med additioner som Lucas Frey och Jesper Åkerman ser ruggigt intressant ut. I alla fall ur offensiv synvinkel. Att knyta till sig lojala arbetare som Viktor Jigmalm och Sebastian Ottosson skadar naturligtvis inte heller. Tranås kommer pressa högt och vara ett jobbigt lag att möta och jag tror faktiskt att det räcker hela vägen till serieseger i den västra serien.

Västra
1. Tranås
2. Mariestad
3. Skövde
4. Kumla
—————–
5. Lindlöven
6. Borlänge
7. Enköping
8. Köping
9. Forshaga
10. Surahammar
11. IFK Arboga
12.Grästorp

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
onsdag 08 maj
01:30 Florida Panthers - Boston Bruins NHL
torsdag 09 maj
01:00 Carolina Hurricanes - New York Rangers NHL
fredag 10 maj
03:30 Dallas Stars - Colorado Avalanche NHL
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
01:00 Boston Bruins - Florida Panthers NHL
lördag 11 maj
04:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Polen - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM
01:00 Carolina Hurricanes - New York Rangers NHL
söndag 12 maj
04:00 Colorado Avalanche - Dallas Stars NHL
12:20 Slovakien - Kazakstan VM
12:20 Finland - Storbritannien VM
16:20 Danmark - Kanada VM
16:20 Lettland - Frankrike VM
20:20 Österrike - Schweiz VM
20:20 Sverige - Polen VM
00:30 Boston Bruins - Florida Panthers NHL
måndag 13 maj
03:30 Edmonton Oilers - Vancouver Canucks NHL
16:20 Norge - Finland VM
16:20 USA - Slovakien VM
20:20 Schweiz - Tjeckien VM
20:20 Tyskland - Sverige VM
tisdag 14 maj
16:20 Danmark - Norge VM
16:20 Kazakstan - Lettland VM
20:20 Polen - Frankrike VM
20:20 Kanada - Österrike VM