Nyheter
Grymt uppfriskande nykomlingar
ANNONS

Leksand föll för andra matchen i rad mot en nykomling, men inte på eget grepp. Vi har faktiskt att göra med två nykomlingar som vill, vågar och lyckas ta för sig.

Femte raka förlusten. Andra raka förlusten mot en nykomling. Sammanlagt noll tagna poäng på bortaplan. En pinsam 13:e plats i serien. Men nej, jag tänker inte skriva en ny krönika om Leksands tillkortakommanden.

Inte idag när jag faktiskt tycker att man, trots 2-5-förlusten mot Tingsryd, tog några kliv framåt i jämförelse med 1-2-smällen mot IK Pantern senast.

Istället lägger jag gärna fokus på just de två nykomlingar som lagt stora starka Leksand på rygg de senaste dagarna. För jag är väldigt imponerad.

På två helt olika sätt.

IK Pantern har jag skrivit om tidigare. Det är en maskin, ett oglamouröst kollektiv som jobbar uppoffrande för varandra och på så sätt når framgång. Det är en pina för motståndarna att möta ett helt lag av grå arbetare som vägrar att ge sig. Idag räckte det hela vägen till en ny seger (2-1 mot Timrå) och så där kommer det se ut i vinter. Det kommer inte alltid leda till segrar, men IK Pantern kommer aldrig att vara uträknade på förhand och man kommer ytterst sällan att bli utspelade och förlora stort.

Det är ett budskap som man redan nu sänt till allsvenskan.

Men Tingsryd. Imponerande Tingsryd som parkerar på en tredjeplats efter kvällens matcher och så här långt visat sig vara omöjliga att besegra hemma i gamla Dackehallen.

Tingsryd spelar inte något utpräglat nykomlingsspel med hängslen och skärp. Tingsryd backar inte hem, ber inte om ursäkt för sig och tråkar inte sönder sina matcher. Istället flänger man fram över isen som om det fortfarande var Hockeyettan och en position som givet topplag som gällde. Det är fantastiskt roligt att se.

Dagens match mot Leksand, som alltså slutade med en gedigen 5-2-seger, var till stora delar spelmässigt ganska jämn. Men det var gästande storlaget Leksand som var omständligt och trubbigt som det anstår en nykomling medan Tingsryd visade upp en effektivitet framåt som Leksand inte var nära att kunna matcha.

Jag gläds och imponeras av den frenesin.

Om den sedan håller över en hel serie återstår att se. Jag tenderar att tro att IK Panterns oglamourösa kollektiv kommer bli mer framgångsrikt i längden än Tingsryds fartfyllda spelglada hockey. Speciellt som truppen är ganska tunn.

Härom dagen skrev jag att IK Pantern besegrade Leksand med 17 spelare som ifjol lirade i Hockeyettan i matchtruppen. Tingsryds siffra idag var inte mycket sämre. 14 av spelarna som ställde upp till match lirade i Hockeyettan förra säsongen.

Det märktes inte. Alls.

Spelare som Markus Persson och Kari Sihvonen spelar på en nivå som om de aldrig gjort något mer självklart än spelat allsvensk hockey och över huvud taget känns Tingsryd trygga.

Leksand är allsvenskans i särklass mest negativa överraskning, men faktum är att man inte enbart fallit mot de två glada nykomlingarna på egen uselhet. Det är faktiskt så att både IK Pantern och Tingsryd gjort det väldigt, väldigt bra också.

Ruggigt kul med nykomlingar som vill, vågar och lyckas ta för sig.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL