Idag imponeras jag stort av Borlänge.

Laget är i stort sett klart för Allettan. Visst, på papperet skulle det kunna hända att gänget under de två sista omgångarna tappar de sex poäng och de 24 plusmål man har tillgodo på närmaste lag under strecket. Men i realiteten händer det aldrig.

Borlänge visar alldeles för mycket moral och styrka för att det ens ska kunna finnas på kartan.

Idag tog man sin sjätte raka seger (man har dessutom tagit poäng i åtta raka matcher) när man på ett synnerligen starkt sätt vände hemma mot serieledande Tranås. Låt gå för att Tranås har rätt dassig form och kanske inte går för hundra procent med tanke på att Allettan-platsen redan är klar, men att som Borlänge hämta upp 0-2 och 2-3 och vinna med uddamålet mot så bra motstånd i ett så utsatt läge som man ändå befinner sig är grymt starkt.

Och tittar man på de sex raka segrarna som gänget radat upp blir vidden av det man håller på att åstadkomma ännu större. Laget har klarat av att vinna målsnåla matcher med ganska liten differens, helt enkelt de täta matcherna och på andra sidan är det bland annat Skövde, Arboga, Lindlöven och Kumla, det vill säga gäng som varit och är inblandade i Allettan-kriget, som stått.

Borlänge imponerar och kommer högst välförtjänt att spela i Allettan efter jul.

Tranås och Mariestad är redan klara och i kampen om den fjärde platsen har Kumla ett ordentligt övertag med fyra poäng tillgodo på jagande Lindlöven och IFK Arboga med två omgångar kvar att lira.

* * *

Det blir ingen fortsatt streckkamp i den östra serien. Med två omgångar kvar att spela är allt redan klappat och klart efter att Hudiksvall gjort 3-0 på Hammarby och Huddinge gjort 4-1 på Haninge.

Synd kan tyckas, det är ju alltid roligt med streckstrid, men inte särskilt oväntat. Att det är Södertälje, Visby, Hudiksvall och Huddinge som skrinnar vidare till Allettan är helt i sin ordning. Det är de mest kompletta lagen.

Min känsla är att lag som trots allt var med och jävlades lite, som Haninge och Hammarby, var lite för nöjda med att ha åstadkommit det som de gjort. Visst, Allettan hade varit kul, men de har ändå överträffat många förväntningar genom att spela så som de gjort och ingen kan säga att de misslyckats med någonting.

Finns sådana känslor. Då uteblir desperationen.

Jag såg stora delar av mötet mellan Huddinge och Haninge i eftermiddags. En riktig sexpoängsmatch där det stod enormt mycket på spel och som borde ha rört upp svallvågor av känslor. Speciellt med tanke på historiken klubbarna emellan. Men det var en förvånansvärt loj match. Utan vare sig kamp eller skönspel.

Huddinge vann och förseglade utgången i Allettan-kampen för att man är ett skickligare lag, men jag tycker faktiskt att Haninge var det laget som ändå jobbade bäst. Men som sagt, med tanke på vikten av matchen hade jag förväntat mig ett mycket bättre krig. Nu såg det nästan ut som att Huddinge trots allt kände sig säkra och Haninge trots allt var lite nöjda.

Storfavoriterna Södertälje, Visby, Hudiksvall och Huddinge går alltså vidare till Allettan. Där blir det omvända roller. När det står söderlag på menyn kommer de få slå väldigt mycket ur underläge.

* * *

I den norra serien är Östersund, Piteå och Kiruna klara för Allettan, men det är fortsatt hur tätt som helst mellan Kalix och Örnsköldsvik i jakten på den sista platsen. I helgens matcher lyckades båda gängen med bedriften att vinna mot lag bakom dem i tabellen och förlora mot topplagen.

Men det är trots allt Kalix som har det bästa utgångsläget. På söndagen skaffade de sig 14 mål extra tillgodo på Ö-vik när man själva vann med 7-0 mot Brunflo samtidigt som Örnsköldsvik föll med exakt samma siffror borta mot Piteå.

Båda gängen står på 40 poäng med två omgångar kvar att spela, men Kalix har 16 måls bättre målskillnad.

Men det är mycket hockey kvar som ska spelas…

* * *

Vi måste förresten prata mer om Robin Johansson!

Han höll sin femte raka nolla borta mot Vimmerby i helgen. Fem raka nollor, jösses så fenomenalt bra det är!