Det har börjat dundra ganska ordentligt därute på transfermarknaden. Jag ger er några tankar om dagens viktigaste händelser.

Nu ikväll rapporterar Kristianstadbladet att tränaren Arto Sirviö lämnar Kristianstad med omedelbar verkan.

Om det är så att han får sparken eller väljer att självmant hoppa av, av en eller annan anledning tycks lite oklart, men det lär det väl bringas klarhet i inom kort.

Vad som dock kan konstateras är att det är ytterst olyckligt för Kristianstad, som kom femma i grundserien och precis bommade Allettan.

Det har knappast varit särskilt stabilt kring a-truppen de senaste säsongerna (minns bara hur laget påverkades otroligt mycket av snacket runt omkring i Allettan i vintras) och det hade passat med lite lugn och ro. Det var väl förmodligen det man ville ha när man skrev ett 2+1-kontrakt med Sirviö inför den här säsongen.

Men nu blir det strul igen för laget. Det blir väldigt intressant att följa fortsättningen av soppan.

* * *

Johan Lorraine lämnade Haninge och gjorde klart med Södertälje. En övergång som för mig är ett enda stort frågetecken.

26-årige Lorraine är så klart ingen sopa, men det är knappast heller någon stjärna. Han försökte slå sig in utan att lyckas i Björklöven ifjol och har bortsett från en och en halv säsong i Kazakstan mest ägnat karriären åt att göra ett habilt arbete i olika Hockeyettan-klubbar.

Ett bra arbete utan att glänsa eller inta någon direkt bärande roll.

Därav min frågande uppsyn. Södertälje får en duktig forward, men sådana har man ju redan väldigt gott om. Man har rent av en hel handfull som jag skulle vilja beskriva som bättre än Lorraine. Man breddar alltså en redan bred och vass forwardsbesättning utan att egentligen spetsa den nämnvärt.

Jag trodde i min enfald att om Södertälje skulle göra några moves på transfermarknaden så skulle det bli något iögonfallande, något som verkligen smällde och gjorde laget oemotsägligt vassare.

Den här värvningen förstår jag egentligen inte alls.

* * *

Jesper Hultman gör comeback i Skövde. Det är en förstärkning som jag är odelat positiv till.

Vi snackar om den tyngsta spelarförlusten klubben led inför den här säsongen. En hårt arbetande och samtidigt poängstark kulturbärare som har en uppoffrande spelstil som för länge sedan borde ha tagit honom till en betydligt högre division än Hockeyettan.

Nu kommer han naturligtvis in matchotränad efter en höst utan hockey, men jag tror ändå att han har mycket att bidra till i det unga Skövde-lag som har hackat betänkligt under hösten.

* * *

Som från ingenstans är Andro Michel tillbaka på Hockeyettan-scenen.

Vad man ska förvänta sig? Inte en aning faktiskt.

25-åringen tycks inte ha spelat någon hockey alls den här säsongen och gjorde knappast något bestående intryck hos Åker/Strängnäs ifjol.

Om någon sagt att han våren 2016 skulle vakta kassen i Forshaga i en fortsättningsserie för ett gäng år sedan hade det bemötts med skratt. Då fick han testa vingarna med Färjestad i SHL och gjorde inte bort sig i allsvenskan med Bofors och Örebro.

Sedan dess har karriären fastnat, minst sagt. Dags för revansch med Forshaga?

* * *

Tranås går in i Allettan som lite av en favorit till de finare placeringarna i serien, men det ser inget vidare ut i truppen. Skadeläget är fortsatt tufft och nu rullar lånen in. Inget ont om Marcus Schelin och Simon Lööf, men Fredrik Mälberg hade nog gärna velat ha lite mer kontinuitet i sitt lag än den ut- och in-situation som varit den rådande vardagen på slutet.

Men störst frågetecken höjs naturligtvis för målvaktsposten.

Tranås har uppenbarligen svårt att hitta rätt man efter att Emil Jidskog tog sitt pick och pack och ritade på för IK Pantern i allsvenskan. Nu lånar man Fredrik Bergvik från Mora i Allettans tre första matcher.

En allt annat än optimal lösning. Bergvik har haft svårt att ta chansen när den erbjudits i allsvenskan och kommer förmodligen ner med ett ganska skakigt självförtroende (vem minns inte tre mål i baken på fyra skott hemma mot Vita Hästen för några veckor sedan?). Men det konstigaste är att lånet bara tycks gälla för några matcher.

I en så tät och tuff serie som Allettan är det viktigt att försvar och målvakt kan lita på varandra och verkligen vet var man har varandra. Det säger sig självt att det hattande som just nu sker i Tranås inte är optimalt.

* * *

Mora lånar dessutom ut forwarden Mats Hjort till Borlänge med förhoppningen att han ska matcha igång efter en skada. Det känns verkligen som mer bredd än spets för Borlänge inför det som komma skall i Allettan.