Pelle Svensson.Foto: Bildbyrån

Troja-lägret försvarade inte gårdagens onödiga tackling. Det var bra.

Robert Pettersson skrev bra om Malmö-ledaren Patrik Sylvegårds klumpiga uttalanden och problematiken med ledare som håller fultacklande syndare om ryggen så länge det gynnar dem själva igår. Med anledning av den problematiken är det glädjande att se hur Troja-tränaren Pelle Svensson inte tycks ha fallit till föga för samma typ av resonemang efter incidenten igår.

Han håller inte Mattias Åkesson om ryggen efter den grymt onödiga fullsmällen på David Lillieström Karlsson som ådrog sig en kraftig hjärnskakning och förmodligen kommer missa stora delar av säsongen, kanske rent av resterande del.

– Dålig respekt av ”Åke”, säger han till Smålänningen.

Bra tycker jag. Så länge ledare håller på och ursäktar dumheter så fort det är en egen spelare som står för dem kommer hockeyn aldrig att få ordning på problemen.

* * *

Vimmerby står efter åtta spelade omgångar i Allettan fortfarande på noll inspelade poäng. Laget som så framgångsrikt försvarade sig i grundserien har på ett aningen oväntat sätt vikt ner sig fullständigt efter jul och kan naturligtvis inte göra annat än bara försöka spela av säsongen med hedern i behåll. Allt vad playoff-chans heter är naturligtvis bortspelad för länge sedan.

Men rekordsämst borde laget trots allt inte behöva riskera att bli. Det återstår ju trots allt sex omgångar av säsongen och några poäng borde ju även Vimmerby kunna snubbla in någonstans.

Rekordsämst i Allettan-sammanhang är nämligen Kungälv som säsongen 08/09 under ledning av Tommy Salo, som då var tränare, bara lyckades spela in en ynklig poäng på 14 omgångar och slutade tvärsist i den södra Allettan.

En poäng alltså. Det innebär att Vimmerby måste ta åtminstone två för att inte skriva in sig i historieböckerna.

Det tycker jag gott att laget borde kunna klara av.

* * *

Västerås mot Björklöven ikväll. Snacka om tokigt viktig match!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *