Nyheter
MJÖRNBERG: Playoff-lottningen direktsänds – missa inte!
ANNONS

Först och främst, det här är viktig konsumentupplysning.

Det är klart för playoff 2 och detta kommer att lottas i direktsändning i Studio Hockeyettan imorgon måndag den 22 februari, klockan 10.00.

Jag kommer vara där, Niklas Holmgren kommer vara där, förbundets tävlingschef Mikael Lundström kommer ha örnkoll på själva lottningen och så kommer vi ringa upp och plocka kommentarer av ett gäng sköna profiler från den berörda lagen.

Det kommer bli fantastiskt spännande och något ni absolut inte vill missa.

Direktsändningen av playoff-lottningen klockan 10.00 hittar ni här.

* * *

Man är aldrig lyckligare än när man äter en tallrik vällagade musslor (vinkokta, ingen grädde!). Det är en sanning som tål att upprepas hur många gånger som helst och följaktligen var jag synnerligen lycklig under lördagen. Medan jag romantiserade i Stockholmskvällen stod ett gäng favoriter pall och avancerade vidare till playoff 2 i två raka matcher. Det såg visst lite olika förtroendeingivande ut, men att Troja, Södertälje, Visby, Kiruna och Tranås skulle fixa det där var inte direkt några skrällar om vi säger så.

Däremot var ju söndagen i allra högsta grad dramatisk.

Kristianstad dängde ut Huddinge med 2-1 i matcher sedan egne produkten Dennis Svensson gjort hattrick och vänt 0-2 till 3-2 borta i Björkängshallen. Östersund knöt näven och manövrerade ut Vännäs hemma med 5-0.

Och i LF Arena i Piteå blev det rent av sudden death. Vilket inte alls var särskilt ologiskt eftersom det var en superjämn match mellan Piteå och Lindlöven. Men att det skulle krävas drygt fyra perioder för att få till ett avgörande, nej det var väl knappast särskilt väntat.

Annars var det faktiskt Lindlöven som kom ut bäst, det kändes som att de hade mindre hjärnspöken och var det starkare laget rent mentalt inledningsvis. Lägg till det playoff-spelets kanske bästa målvakt i Mattias Pettersson och ett stabilt försvarsspel och det hade kunnat gå vägen.

Men i slutändan sudden-segrade ändå Piteå på grund av att man vaskade fram betydligt fler målchanser än vad gästerna mäktade med. Lindlöven spelade stabilt, men hade svårt att skapa något konstruktivt framåt. Det blev mycket kringelikrokar och sarghörnshockey.

Men ändå, man krigade väl och föll med flaggan i topp. Att Lindlöven klarade att pressa Piteå så pass hårt i dess egen lya är imponerande.

Piteå å sin sida, de kan andas ut.

* * *

En händelse som kommer att bli omdiskuterad hämtar vi dock från andra perioden.

Det blev en tilltrasslad situation framför Piteå-kassen med en hög av kämpande spelare, de som tillhörde Lindlöven signalerade väldigt tydligt för mål, men domaren befann sig i mittzonen och vinkade avvärjande.

På tv-bilderna var det helt omöjligt att se om pucken var inne eller ej och det måste det ha varit från domarens position också, jag antar att det var därför han var tvungen att vifta bort det.

Om det var mål, ingen aning, men med tanke på att Lindlöven åkte ut antar jag att det kommer att bli ordentlig diskussion kring det.

* * *

Men nå väl, nu är det klart för playoff 2 och de seedade gängen Södertälje, Tranås, Östersund och Troja/Ljungby kommer att lottas mot Kiruna, Piteå, Visby och Kristianstad.

Den lottningen ser ni som sagt här, måndag klockan 10.00.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL