Nyheter
MJÖRNBERG: Så slutar Playoff 2
ANNONS

Ikväll rullar de igång, de fyra matchserierna i playoff 2. Så här kommer det att sluta.

Troja/Ljungby-Kiruna
Kiruna med sitt unga lag har gjort en alldeles enastående säsong, men Troja/Ljungby blir naturligtvis tunga favoriter i den här matchserien. Ska Kiruna ha skuggan av en chans måste de klinisk utnyttja de chanser de lyckas skapa mot smålänningarna och Henrik Edström måste vinna målvaktsmatchen över Robin Johansson/Johan Nielsen. Vilket ju naturligtvis är lättare sagt än gjort.

Troja är solida och har ett försvarsspel som kan bli avgörande i den här typen av täta matcher. Får de bara fart på den offensiv som varit halvt om halvt slumrande under större delen av säsongen ska de kunna städa av Kiruna skapligt enkelt. Någon gång måste den ju så att säga vakna till liv. Gruvgänget kommer strida tappert, men jag har svårt att se något annat än att Trojas bredd ska gå vinnande ur striden med Kirunas ungdomliga entusiasm.
Vad Kirunas hårdgnuggande forward Pontus Johansson har att säga om matchserien läser ni här.
Tips: 2-0 i matcher

Södertälje-Piteå
Jag tror inte att man ska dra så stora växlar av att Piteå, med sitt vanligtvis potenta anfall, hade svårt att få in pucken mot Lindlöven. Laget från Lindesberg har ägnat större delen av säsongen åt att spela ett gediget försvarsspel och hade dessutom årets kanske allra bästa målvakt i Hockeyettan i Mattias Pettersson. Målchanser skapade man trots allt och det kommer man göra mot Södertälje också.

Snarare bör fokus ligga på hur man ska klara att försvara sig. Laget släppte inte in mer än två mål på tre matcher i playoff 1, men ska sanningen fram hade Lindlöven väldigt svårt att skapa några direkta farligheter på egen hand. Där blir Södertälje en helt annan biff att bita i. Minst sagt. Nyckeln för Piteå är således försvarsspelet som måste vara prickfritt om det här ska gå vägen.

För Södertäljes offensiv är fortsatt imponerande och jag ser framför mig ganska målrika matcher som passar SSK riktigt bra. Piteå har rutinerade rävar, men Södertälje har ett starkare lag och min känsla är att favoriten kommer att fixa det här i två raka matcher.
Tips: 2-0 i matcher

Östersund-Kristianstad
Det här blir en riktig rysare. Ingen ville ha Kristianstad på sin lott, men det var Östersund som fick det och det kommer att bli en riktig utmaning för den underpresterande storfavoriten. Men på något sätt känns det som att det ändå kan passa Östersund ganska bra att få ett motstånd som man ”inte bara ska städa av”. Laget har haft en press på sig den här säsongen och inte riktigt klarat att hantera den, kanske släpper det nu när det står jämbördigt motstånd på andra sidan rödlinjen.

Vi snackar om två lag med ruggigt vass offensiv och ett Östersund som när de gör vad de ska har lite mer defensiv edge än vad Kristianstad har. Men skåningarna bör komma in i den här matchserien med riktigt skön känsla efter att ha sopat ut Huddinge och vinner man matchen på hemmaplan, ja då ligger den här matchserien helt öppen. Det blir en holmgång men i slutändan tror jag ändå att Östersund knyter näven, steppar upp och tar hem det hela.
Tips: 2-1 i matcher

Tranås-Visby/Roma
Den stora underdog-serien. Tranås hade inga problem med grundserien och kom tvåa i Allettan, men nämns inte alls i snacket på samma sätt som Södertälje, Troja/Ljungby eller Östersund trots att laget presterat minst lika bra om inte bättre. Samma sak med Visby, inte många räknade med laget vidare från Allettan, men man tog striden och fixade det.

Det är med andra ord två underdogs som möts i den här matchserien oavsett ranking och jag tror att Visby är så pass starka att de med sitt fysiska spel kan besegra Tranås speediga hockey med hög press på sin egen hemmabana. Men i förlängningen är Tranås ett mer komplett hockeylag och bör kunna vinna matchserien. Men det kommer bli en riktig holmgång och här finns potential för riktigt bra hockeymatcher.
Tips: 2-1 i matcher

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
tisdag 23 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
20:00 Lausanne - Zürich National League
01:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 24 april
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL