Foto: Bildbyrån

I veckans briljanta podcast blir det den hockeyallsvenska finalen, havererad ekonomi, lustiga sportklyschor och väldigt mycket annat…

Jag satte mig ner med en av landets vassare hockeyjournalister, Smålandspostens Daniel Enestubbe, i en hotellobby i Stockholm och vände på både en och annan sten.

Det blev ett samtal om det stekheta hockeylänet Kronoberg, om de fundamentala skillnaderna mellan Tingsryd och Troja/Ljungby som föreningar, om vad Troja har potential att bli för klubb och att alla inte kan kopiera det framgångsrecept som gjort Tingsryd så framgångsrika i årets hockeyallsvenska.

Men vi gled naturligtvis också in på bredare ämnen som märkliga domartillsättningar, den ohållbara ekonomiska situationen i de svenska hockeyligorna, obefintlig scoutingverksamhet och att det inte alls är givet att Karlskrona överlever ett kval.

Vi raljerar över klyschor och resonerar kring varför hockeyns aktörer är så dåliga på att sälja sig själva och sin sport. Vi diskuterar huruvida man som journalist kan hålla på ett lag eller inte och så hyllar vi Mörrums pressläktare.

Detta och väldigt mycket annat viktigt och oviktigt hör ni via iTunes, Acast, i andra lämpliga poddappar (sök ”Mjörnbergs Trashtalk”) eller här: http://www.mjornberg.se/2016/03/08/24-daniel-enestubbe/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *