Nyheter
MJÖRNBERG: Nyckelspelare lämnar – flera artister rör på sig
ANNONS

Flera av Hockeyettans riktiga artister rör på sig. Vissa mer kontroversiellt än andra.

Tacklingskungen Erik Rosén kommer lämna Skövde efter tre framgångsrika säsonger i Billingehov.

Enligt mina uppgifter har 28-åringen med det väldiga slagskottet och den fysiska spelstilen bestämt sig för att bryta upp från Skaraborg. Var det bär av nu är däremot oklart.

Det är naturligtvis ett blytungt tapp för Skaraborgarna. Rosén har inte bara tillhört en av lagets mer rutinerade spelare, han är dessutom en spelare som bjuder på det lilla extra och kanske rent av säljer en och annan biljett extra. Han blir svår att ersätta och min känsla är att han nog faktiskt hade kunnat fungera ganska bra under Tomas Kempe. Men så blir det alltså inte nu.

Jag snackade med backen för några veckor sedan och då sa han så här om sin Hockey-framtid: http://www.hockeyettan.se/2016/03/31/familjesituationen-avgor-for-publikfavoriten/

* * *

Kim Runermark, en av Tyringes bästa spelare, förmodligen den mest sevärde ur den gångna säsongens Hockeyettan-trupp väljer att lämna klubben för bittra ärkerivalen Kristianstad.

Det om något är en känslig övergång.

Inte nog med att det är tungt tapp rent sportsligt för Tyringe, det lär väl dessutom svida ganska ordentligt i ögonen på supportrarna att 25-åringen kommer dra på sig Kristianstads orangegröna-tröja nästa säsong. Det stänker mängder av bensin på den redan ganska ordentliga derbyelden.

Det är en riktigt bra värvning av Kristianstad och skapar naturligtvis en story som ska bli oerhört intressant att följa.

Men lika mycket som det är en lysande värvning av KIK är det naturligtvis en ogentil lavett rakt i ansiktet för Tyringe. Inte bara på grund av prestigen utan även för att man nu tappat sina två poängbästa spelare från den gångna säsongen innan man ens hunnit få en enda signatur på kontrakt. David Stenbacka har ju som bekant redan valt att rita på ett kontrakt med Vimmerby. Och keepern Tex Williamsson har lämnat för IK Pantern.

Lagbygget har liksom inte kommit igång än för Tyringe och de tunga tappen lär bli fler för nyanställde sportchefen Magnus Rahm. Exempelvis är backen Joel Persson eftertraktad på Hockeyettans spelarmarknad.

Frågan är hur mycket den ganska amatörmässiga hanteringen av André Schultz-gate kommer tillbaka och biter klubben i ändan nu.

* * *

Elias Bjuhr.

Elias Bjuhr.

Apropå sälja en och annan biljett extra.

Det blir inget mer showmanship i Östersund nästa säsong. Elias Bjuhr har bestämt sig för att lämna klubben. Han berättar för ÖP att han inte kommer att bli kvar och enligt tidningens uppgifter bär det av till Norge och Lillehammer till kommande säsong.

Det är en förlust för Östersund och Hockeyettan dels för att det är en duktig hockeyspelare och skicklig målskytt, men kanske framförallt för att det är en underhållare.

I en bransch som till och med på Hockeyettan-nivå börjar bli mer och mer stel och likriktad och försiktigt intetsägande med klyschor och folk som på intet sätt vill sticka ut är Elias Bjuhr raka motsatsen.

Minns hur han åkte och jublade på uppvärmningen inför nåt viktigt möte i Allettan (för att inte tala om lineupen i hemmahallen), hur han ständigt tycktes omge sig med humoristiska upptåg och inte alls drog sig för att reta upp motståndarfansen om tillfälle gavs.

Jag har skrivit det förr och det tål att skrivas igen, det är den typen av spelare som behövs i Hockeyettan och som gör lunken lite roligare.

Blir det nu Norge för Bjuhr är det en stor förlust för hela serien.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch