Nyheter
MJÖRNBERG: Inte tillåtet med Winter Classic
ANNONS

Väsby tvingades till träning utomhus på torsdagskvällen, närmare en Winter Classic än så lär de dock inte komma.

Isen i Väsbys hemmaborg Vilundahallen förvandlas mer eller mindre till slush puppie, ni vet den där jättemärkliga isdrycken som man kunde köpa i bowlinghallar förr om åren (det kan man säkert fortfarande, det är bara jag som inte är så bevandrad längre). Sprickor i bottenplattan gör att det kommer in luft och isen blir svag och skör.

Det har rent av blivit så illa att hallen har varit stängd sedan igår för att isen på sina sämsta ställen ska hackas upp och lagas. Det arbetet pågår även idag som jag förstår saken.

En lite lustig konsekvens av att hallen är stängd och isen under bearbetning blev att Väsby under gårdagen blev tvungna att träna utomhus, på en uterink.

Jag snackade med klubbens sportchef Tom Tärnström tidigare idag och han tog det ganska mycket med ro. Tyckte rent av att det var lite kul det där med uteträning.

Och faktum är att det för några år sedan var på tal att anordna en utematch på den där rinken. Men det föll på att måtten inte är tillåtna för matchspel i Hockeyettan berättade sportchefen.

Det hade annars varit något, en enkel en-dags-dispens för en variant av Winter Classic i Hockeyettan. Det är förvisso lite överreklamerat det där med utomhusmatcher, men det hade ändå varit kul.

Men att bottenplattan i Vilundahallen är så dålig att isen går sönder är naturligtvis på sikt problematiskt. Det är bara att hoppas att det inte kommer påverka den Alletta som Väsby inom kort kommer att kvalificera sig för.

Mer av Tom Tärnströms tankar om den kassa isen, en eventuell Winter Classic och Väsbys uteträning kan ni läsa här.

* * *

Ikväll spelas en formidabelt intressant match i den västra serien. Köping tar emot Arboga i vad som på förhand är ett hett derby, men som samtidigt dessutom kan vara hemmalagets biljett till en plats i Allettan.

Vinner Köping ikväll tar de tag i taktpinnen i den kamp om västseriens sista Allettan-plats som utkämpas med Grästorp och Skövde. Två gäng som har betydligt mycket större press på sina axlar än vad Köping har.

Faktum är att Köping har överraskat ordentligt och skulle vara en skräll modell större om de tar sig till Allettan. Mitt serietips med laget på sista plats i tabellen ser mer än lovligt amatörmässigt ut just nu.

Men en man är inte särskilt förvånad. Tränaren Daniel Eriksson tar saken med ro och var aldrig det minsta orolig för att hans gäng skulle hamna sist. Jag snackade med honom igår och hans tankar om att vara nederlagstippad och den häftiga streckstrid som pågår kan ni läsa här.

* * *

Veckans avsnitt av den förmodligen enda och garanterat bästa podcasten som tar ett helhetsgrepp på Hockeyettan har vi valt att kalla ”Sambalen i Mats Lusth i gourmetkok”. Lite delvis för att vi råkar börja snacka om kryddor, men framförallt för att vi diskuterar det fashionabla och starka lagbygge som börjar växa fram i Skåne-klubben.

Dessutom filosoferar vi kring den där topplagsrivaliteten som fanns mellan Troja och Västervik ifjol och huruvida den kan komma även mellan Troja och Kristianstad. Den saknades ju i seriefinalen senast.

Utöver det snackar vi NHL-spelare till Brunflo, Johan Berges comeback, petiga bedömningsnivåer, beredskapen med sjukhuspersonal i samband med matcher, ett gäng viktiga övergångar, Kumlas frysdisk, streckkamper och en väldig massa annat.

Har ni inte redan lyssnat gör ni det i valfri poddapp eller här.

* * *

Apropå det där med NHL-spelare till Brunflo är ett av namnen som den lilla klubben, som tidigare landat storheter som Igor Larionov och Scott Young, jobbar på Douglas Murray.

Ryktena som cirkulerat bekräftades också i ÖP under dagen.

Det vore naturligtvis underhållande att se ett stort namn med så pass stora NHL-meriter i fortsättningsserien, men det ska väldigt mycket till för att ro en sådan sak i hamn.

Vi får väl se vad det hela landar i tillslut.

* * *

Ifjol gjorde Östersund stor succé med sin humoristiska julkalender ”hockeyklyschor kan tolkas på olika sätt” och i år försöker man sig på en favorit i repris.

Idag, bakom lucka nio, lagom till det intressanta derbymötet med Brunflo slog de ansvariga huvudet på spiken på allvar.

Det här mina damer och herrar är alldeles strålande fenomenal humor. I alla fall om ni frågar mig.

Humor och derbyhets i ett. Det blir inte bättre.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 16 april
19:30 Frölunda - Skellefteå SHL
01:00 Montreal Canadiens - Detroit Red Wings NHL
01:00 Boston Bruins - Ottawa Senators NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Washington Capitals NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Carolina Hurricanes NHL
01:30 Florida Panthers - Toronto Maple Leafs NHL
onsdag 17 april
02:00 Winnipeg Jets - Seattle Kraken NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Chicago Blackhawks NHL
04:00 Vancouver Canucks - Calgary Flames NHL
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch