Nyheter
MJÖRNBERG: Reder ut några frågetecken
ANNONS

Det är läge att reda ut en lång rad frågetecken. 48 stycken närmare bestämt.

När jag tippade grundserierna (Östra, Västra, Norra och Södra) lyckades jag träffa fyra av fem Allettan-lag rätt i samtliga fyra serier. Det är knappast att betrakta som någon större bedrift och därför ingenting att orda särskilt mycket mer om.

Däremot skickade jag med en fråga med varje lagpresentation och frågor kräver ju som ni vet sina svar. Därför kommer här samtliga 48 lag med frågan jag ställde inför seriestart och de svar som nu finns på dessa spörsmål.

Håll till godo.

Troja/Ljungby
Fråga: Vad händer om det studsar emot? Ifjol blev Troja lite fångar i sitt eget spelsystem, när det studsade emot klarade man inte av att vara kreativa nog att bryta mönstret. Har Pelle Svensson nycklarna för att lösa sådana knutar om det händer igen?
Svar: Svaret på den frågan måste bli ett ganska tydligt ja. Troja har fortsatt att gnugga på med sitt sätt att spela den här hösten men hittade samtidigt fram till ett effektivare anfallsspel där målen ramlade in betydligt enklare än ifjol. Troja har spelarna som klarar att bryta mönstret den här säsongen.

Kristianstad
Fråga: Har KIK lastat på för mycket? Många skickliga spelare i all ära, men det ska finnas plats för alla också. Det är inte helt givet att en spetsig bredd är det bästa för alla lag. Speciellt inte med en kompromisslös tuffing vid rodret.
Svar: Nej Kristianstad lastade inte på för mycket. Visst har några spelare lämnat och andra ännu spetsigare kommit till, men än så länge tycks det ha funkat riktigt bra i Skåne-gänget. Faktum är att det offensivt tunga laget till och med spelat bättre försvarsspel än anfallsspel, aningen oväntat.

Vimmerby
Fråga: Står den svaga punkten på tränarbänken? Bland en massa namnstarka nyförvärv är huvudtränaren Jeff Hällegard kanske den som bjuder in till störst spekulation. Är han bara tuff eller finns lite taktisk finess att plocka fram också?
Svar: Frågan hänger nog fortfarande och dallrar i luften. Vimmerby tog sig i slutändan till Allettan men spelet under hösten har varit väldigt mycket upp och ner och bitvis har det varit svårt att hitta några riktiga linjer i liret. Samtidigt har några spelare valt att lämna skutan. To be continued…

Nybro
Fråga: Är det inte dags att byta stommen? Många har varit i Nybro ett par år nu och uppenbarligen kört fast. Det känns som det hade varit ett bra läge att kasta ut och bygga nytt.
Svar: Trägen vinner heter det visst och den här hösten har det funkat bättre för Nybro med sin gamla stomme. Förvisso var den södra serien sämre än på länge, men laget gjorde en bra grundserie och tog sig till Allettan så nej, det var nog trots allt ett bra drag att hålla fast vid stommen en säsong till.

KRIF
Fråga: Exakt hur tjurigt blir det bland motståndarfansen om det går bra för KRIF? Tongångarna kring den usla ekonomin och de många värvningarna har varit uppskruvade under sommaren, gnällkören lär öka till orkanstyrka om laget dessutom börjar göra bra resultat.
Svar: Högst överraskande har gnället uteblivit nästan helt. KRIF har gått bra, men det uppretade tonläget mot klubben och dess skötsel sansade sig i samband med seriestart. Skönt ändå att det i slutändan fick handla om det sportsliga och inte om vad motståndarna tycker om KRIFs kreativa ekonomi.

Tranås
Fråga: Klarar Tranås övergången? Antalet ”lätta” matcher i söderserien blir betydligt färre, om Tranås tar för lätt på uppgiften kommer de bomma Allettan.
Svar: Nej, Tranås klarade inte övergången. Laget visade en ojämn nivå under hösten, förlorade fel matcher mot motståndare som de borde ha slagit och följaktligen missade de också Allettan.

Helsingborg
Fråga: Finns potential för mer? Helsingborg är en skapligt stor stad med stort idrottsintresse, skulle HHC kunna bygga upp en publikkärna med lite framgång? Idag är det ju sorgligt tomt på läktarna.
Svar: Potentialen finns givetvis där, men det behöver fortfarande tid på sig för att kunna omsättas i något större. Helsingborg gjorde rent sportsligt en helt okej höst och ökade från 187 till 243 personer i snitt på sina hemmamatcher, men slutade ändå sist i söderseriens publikliga.

HC Dalen
Fråga: Kan Victor Romfors axla producentrollen? Ifjol gjorde han ett stort jobb i Västerviks energikedja, i vinter förväntas han vara en som verkligen ska producera för HC Dalen. Det blir en inte helt lätt omställning även om vi snackar om en riktigt bra spelare.
Svar: Man måste säga att Romfors gjorde ungefär vad Dalen förväntade sig av honom, han vann den interna poängligan och snittade nästan en pinne per match. Hans 19 poäng (8+11) på 20 matcher räckte till en fjärdeplats i söderseriens poängliga. Så svaret är ja.

Tyringe
Fråga: Hittar Kalle Hult rätt? Jag har skrivit förr om att Kalle Hult kom lite snett in i sin tuffa roll hos Nybro ifjol, men han har stor potential om han får sitt spel under kontroll. Vi är nog många som hoppas.
Svar: Forwarden gjorde en bra försäsong, men efter det har det väl varken varit bu eller bä. Hult har gjort lite poäng och suttit lite utvisad under grundserien men det vore synd att kalla det ett riktigt genombrott. Det kanske kommer under våren.

Hanhals
Fråga: Hur lång blir startsträckan? Många spelare i Hanhals ska anpassa sig till nivån, den läroperioden får inte bli allt för lång.
Svar: Startsträckan existerade inte, Hanhals gasade ut ur portarna och startade serien riktigt starkt innan verkligheten kom ikapp. Man landade i slutändan programenligt i botten, men visst har Hanhals vuxit in i division ett-kostymen under sin första höst.

Halmstad
Fråga: Kan Fredrik Johansson trolla? Han måste ju tro det själv eftersom han tagit sig an det här uppdraget, men det kommer krävas enorm fingertoppskänsla för att få det här Hammers-laget på rätt köl.
Svar: Nej Fredrik Johansson kan inte trolla, speciellt inte med ett skadeskjutet manskap. Halmstad slutar sist i södra grundserien och har haft en riktigt jobbig höst. Men man har inte varit långt ifrån sina bottenkollegor så kanske finns lite magi sparad till vårserien.

Varberg
Fråga: Exakt hur pinsamt blir det? Vi tyckte det var genant när Tierp åkte omkring och fick stjärten smiskad hela säsongen ifjol. Vi minns med skräck Munkfors sammanfall för några år sedan. Det har kan bli minst lika pinsamt.
Svar: Det blev extremt pinsamt när ekonomin återigen brakade ihop, spelarna drog och ett hopplock av rädda junior fick spö av Nybro med 23-0 innan Varberg sedermera drog sig ur. Mer pinsamt blir det förstås inte.

Östersund
Fråga: Tränar man inte ordentligt? Ifjol hade man ett skadeelände och nu går man in i den nya säsongen på samma sätt. Det känns lurt.
Svar: I Östersund vill man gärna hävda att man tränar riktigt bra och det kommer vårens heta duster i Allettan och påföljande playoff naturligtvis visa. Många av skadorna man dragits med har varit av oflytskaraktär, man tränar sig så att säga inte bort från hjärnskakningar.

Piteå
Fråga: Håller unge Joel Vännström? Han gjorde det lysande i par med Styrman mellan stolparna ifjol. Nu ska han axla rollen som etta själv och måste fortsätta utvecklas för att bära Piteå.
Svar: Inget som helst snack om att Vännström har pallat för att stå i stort sett allting under hösten. Han har släppt ytterst få mål och har norrseriens högsta vinstprocent bland förstamålvakterna.

Sundsvall
Fråga: Kan Sundsvall hitta en ny identitet? Det man varit de senaste säsongerna är handen på hjärtat inte särskilt sexigt.
Svar: Njae inte under hösten i alla fall. Sundsvall har vunnit sina matcher men passerat väldigt anonymt genom grundserien och fortsatt kännas ganska grå. Sexigt och Sundsvall hör inte hemma i samma mening.

Asplöven
Fråga: Målvaktssidan? Asplöven har laddat på med erfarenhet och ålderdom på både back- och forwardssidan, men mellan stolparna är det oprövade Jesper Eriksson och William Silwerfeldt Öhman som ska hålla tätt. Det kan bli en akilleshäl.
Svar: Det ska väl i ärlighetens namn sägas att det är inte förrän i Allettan som det här unga målvaktsparet kommer att testas på riktigt, men unge Jesper Eriksson som burit det största av ansvaret har klarat av grundserien med beröm godkänt.

Kalix
Fråga: Vad händer i Kalix om man tar ett ordentligt steg tillbaka, har klubben vant sig vid bilden av sig själv som ett gäng i toppen?
Svar: Bra fråga, Kalix fortsätter ju att vara ett lag i toppen så varför bekymra sig?

Örnsköldsvik
Fråga: Målvaktssidan? Den är försvagad och kan bli en akilleshäl.
Svar: Johan Kallio gjorde en mer än godkänd höst mellan stolparna men var ändå kanske inte riktigt den där riktiga spetsen. Då hade Örnsköldsvik, handen på hjärtat, kvalificerat sig för Allettan istället för att snubbla på mållinjen igen.

Kiruna
Fråga: Backsidan? Är det någon del av Kirunas lag som ser lite svagare ut så är det backsidan, speciellt sedan viktiga pjäser som Mikael Lasu, Jesper Appel och Niklas Pavel lämnat.
Svar: Om man ska skylla det faktum att Kiruna släppte in betydligt många fler mål i år än ifjol och bommade Allettan med oväntat stor marginal på backspelet snarare än ungdomlig orutin är väl en fråga som kan diskuteras. Men Kirunas höst får underkänt.

Vännäs
Fråga: Finns målskyttarna? Vännäs har ett gäng stabila forwards, men de där spelarna som verkligen tar tag i saken och gör viktiga mål när det behövs saknas.
Svar: Nej målskyttarna saknades i allra högsta grad. Vännäs snittade marginellt fler än två mål per fight och den ende som kontinuerligt hittade nätet var Daniel Spigerhäll (med tio fullträffar). I övrigt väldigt tunnsått.

Brunflo
Fråga: Blir det något med Johan Berge? Brunflo drömmer våta drömmar om att den från Östersund sparkade målvakten ska vända åter till moderhuset, men vi får väl se hur det blir med den saken.
Svar: Tillslut blev det ju det. Precis när grundserien skulle till att spelas klart kunde klubben tillkännage att de lyckats övertala den skicklige burväktaren till en comeback och han blir deras (numera inte så) hemliga vapen i fortsättningsserien.

Teg
Fråga: Har man någon egen identitet kvar? Det är Björklöven som sätter agendan och om det i verkligheten blir som det beskrivs kommer Teg inte vara annat än en tydligt styrd farmarklubb.
Svar: Det blev ganska tyst om det där samarbetet när serien väl drog igång, men inte bröt sig Teg ut ur anonymiteten inte.

Sollefteå
Fråga: Vad vill Sollefteå med verksamheten? Nöjer man sig med att bara vara ett lag som undviker den absoluta botten?
Svar: Uppenbarligen är det väl så det är. Sollefteå hade inte särskilt mycket att hämta i grundserien och det blir en vår som kommer gå ut på att klara sig kvar.

SK Lejon
Fråga: Klarar SK Lejon att få ihop det igen? Vi har sett klubben få usla seriestarter förr och med så många nya finns en överhängande risk för samma sak igen.
Svar: Nej SK Lejon fick inte ihop det. Laget vann endast en match under ordinarie tid under hösten och slutade sist i serien. Ganska talande.

Borlänge
Fråga: Hur hanterar dalkarlarna pressen? Ifjol gick allt som på räls när Borlänge slog ur underläge, i år tror precis alla att de ska bli ett topplag. Upp till bevis!
Svar: Press? Vad är press? I Borlänge ryckte man uppenbarligen bara på axlarna och körde vidare i sina invanda hjulspår. Som bäst var laget uppe i elva raka segrar och det var aldrig något snack om vilka som var bäst i väst…och pallade pressen.

Mariestad
Fråga: Håller målvaktssidan? Robin Wallin fick inte direkt någon att ramla av stolen med sitt målvaktsspel under sin första säsong som etta ifjol. Han måste steppa upp om det ska bli riktigt kul för Bois, kanske är Arvid Ljung det rätta komplementet för att sätta eld i baken på honom.
Svar: Tittar man bara i statistiken ser det urtjusigt ut, men jag fortsätter att förhålla mig aningen skeptisk. Lite för många returer går rakt ut, lite för många puckar fipplas det med. Jag ser fortsatt målvaktssidan som Bois svagaste kort inför den spännande Allettan.

Lindlöven
Fråga: Klarar laget favoritskapet? Lindlöven är vana vid att vara en underdog, men i år kliver man in i en ganska svag serie med ett ganska starkt lag. Det blir en helt annan verklighet än man är vana vid.
Svar: Inget snack. Lindlöven gjorde vad Lindlöven skulle i grundserien och nu blir skicklige finländaren Jussi Salos gäng en obehaglig underdog för alla söderlag i Allettan.

Skövde
Fråga: Vem ska göra målen? Ärligt talat, det ser i stort sett ut som att Skövde kommer bli tvungna att åka in och brunka pucken över linjen i vinter.
Svar: Det var exakt så det såg ut, Skövde är i skriande behov av målskyttar, man är knappast laget som sätter till och med halvchanserna. Ingen klev fram som riktigt vass målskytt, Alexander Henriksson och Oskar Back blev lag bäst med nio vardera, men då ska tilläggas att Back hängde fyra av sina redan i premiären mot Åker/Strängnäs. Frågan hänger fortfarande i luften.

Kumla
Fråga: Räcker offensiven till? Kumla har målskyttar och offensivt duktiga spelare, men man var inget målsprutarlag ifjol och årets försäsong har bjudit på väldigt skral utdelning. Någon måste kliva fram om det inte ska bli en tung höst.
Svar: Kumla är fortfarande inget målsputargäng utan snarare tvärtom. Man är det gäng av fem från västserien i Allettan som gjort minst mål och frågan är om den skrala offensiv man har kommer räcka mot tuffare motstånd. Alexander Kovalonok blev lagets främsta målskytt med åtta kassar.

Grästorp
Fråga: Vad ska vi förvänta oss av Nikita Davydov? KHL-meriter har man inte för inte, men när en så meriterad spelare hamnar i Hockeyettan ringer vissa alarmklockor. På försäsongen har han visat sig ganska vass mot svagt motstånd, men vart står ryssen egentligen?
Svar: Ryssen höll utan någon som helst tvekan, till och med så bra att han vann målvaktsligan i västserien. Och ännu bättre, han drog med sig även andrekeepern Adam Schultz som gjorde en riktigt stark höst.

Arboga
Fråga: Vad tror Arboga om sig själva? Känslan är att siktet är högt ställt efter fjolårets framgång, kan bli en ordentlig besvikelse.
Svar: Det blev precis som ifjol. Laget började bra men föll sen tillbaka och var egentligen aldrig nära Allettan. Nu tappar man dessutom sina bästa spelare till starkare lag efter avslutad grundserie. Arboga fortsätter att vara en marginalspelare i Hockeyettan.

Köping
Fråga: Är det månne revanschdags för Daniel Eriksson? Efter några tunga år i Nybro och Lindlöven tog tränaren ett år ledigt från Hockeyettan. Nu är han tillbaka med ny kraft och energi.
Svar: Ny kraft och nya perspektiv, det blev en riktigt bra höst för tränare Eriksson som var på vippen att ta ett nederlagstippat Köping hela vägen till Allettan.

Enköping
Fråga: Finns bredden på forwardssidan? Det ser lite tunt ut bakom de bästa spetsarna.
Svar: Nej, bredden fanns över huvud taget inte i Enköping. Enbart ett fåtal spelare bidrog med särskilt mycket och då blev det heller inte någon särskilt framgångsrik höst.

Forshaga
Fråga: Visst känns Per Lundell som en passande Forshaga-tränare? Efter sparken från Visby och att ha lett norska Kongsvinger till en superjumboplats i norska ligan känns det som ett lämpligt stopp i karriären.
Svar: En mjuklandning i Värmland har säkert varit mysigt, men Forshaga har knappast blivit särskilt framgångsrika. Bortsett från strykgängen Åker/Strängnäs och Surahammar är värmlänningarna det gäng som bärgat minst poäng av alla i serien.

Åker/Strängnäs
Fråga: Hur stor är motivationen? Det är vedertaget att i Åker/Strängnäs kan man lira om motivationen inte är den största. Orkar gänget med en toppattack?
Svar: En toppattack? Jösses, att edert ödmjuka bloggproffs ens spekulerade i sådana termer var naturligtvis outsägligt pinsamt. Spelare hoppade av, de bärande killarna lirade bara i bland och gänget kuskade runt med tunnaste möjliga trupp och fick dyngspö. Så nej, någon motivation fanns uppenbarligen inte.

Surahammar
Fråga: Orkar Surahammar med att slåss i botten ännu en säsong? Det börjar bli tungt efter två raka år i den absoluta botten.
Svar: Det syns ingen ljusning i mörkret för Surahammar efter ännu en höst i den absoluta botten. Laget gör liksom inga framsteg, kanske är det den här våren man åker ur.

Huddinge
Fråga: Håller målvaktssidan? Varken Marcus Due-Boje eller Daniel Fahlström har hållit en förstaspade i ett topplag tidigare, nu måste någon av dem göra det.
Svar: Daniel Fahlström tog förstaspaden med bravur och slutade rent statistiskt som främste målvakt i hela Hockeyettan, det kan man verkligen kalla ett klockrent svar på frågan. Nu ska det bli oerhört intressant att se honom i en serie med starkt motstånd.

Visby/Roma
Fråga: Motivationen? Visby/Roma kommer vara bäst i den här serien, men fuskar man med arbetsinsatsen blir man snabbt ett ganska mediokert lag. Det gäller att orka komma till jobbet även i de trista bortamatcherna på östseriens botten.
Svar: Visby gjorde ingen större figur under höstlunken, men det skiter man naturligtvis i på ön. Allettan-platsen var klar innan serien startade och det är nu Visby ska vara bra. Om motivationen saknades under hösten kommer det slå gnistor nu.

Hudiksvall
Fråga: Är laget tufft nog? Känslan är att ett oklädsamt mått av bekvämlighet florerat i Hudiksvall, frågan är om man lyckas jobba bort det under Lövbloms ledning.
Svar: Min känsla efter grundserien är att Hudiksvall är precis som Hudiksvall brukar vara. Jag har svårt att se det hålla i en Alletta.

Väsby
Fråga: Tränarpositionen? Nog för att Väsby har en ung trupp, men att förlita sig på två herrar (Markus Odén och Viktor Tuurala) utan någon erfarenhet av att coacha seniorlag kan bli vanskligt. Speciellt i en miljö som knappast visat sig vara särskilt tolerant om det börjar studsa emot.
Svar: Vi kan slå fast att det höll. Väsby tog sig vidare till Allettan för första gången på en herrans massa år och det tycks äntligen florera lite glädje kring klubben igen.

Haninge
Fråga: Vem ska producera? För en gångs skull finns det ingen given poängkung i laget.
Svar: För en gångs skull fanns ingen fixstjärna och för en gångs skull tog sig laget till Allettan. Ni ser den kopplingen va? Produktionen spreds ut på ett flertal händer och att konstruktive backen Hampus Berg kom hem från Vimmerby skadade naturligtvis inte.

Hammarby
Fråga: Håller truppen? Visst, de flesta av de bästa är kvar, men Hammarby ståtar fortfarande med en tunn trupp. Börjar nyckelspelare gå sönder, då blir det plötsligt väldigt tufft för Bajen.
Svar: Skadeeländet fortsatte för Bajen, men jag skulle ändå vilja påstå att truppen höll. Hammarby gjorde sitt bästa resultat sedan senaste avancemanget till ettan och var snubblande nära en plats i Allettan efter jul.

Sollentuna
Fråga: Klarar man att föra spelet? Ifjol spelade Sollentuna efter resurserna och tråkade ut sina motståndare, i år blir det en utmaning att försöka äga mer puck själva.
Svar: Jo men visst, Sollentuna klarade att försöka vara lite mer konstruktiva och man gjorde det så bra att man faktiskt sniffade ganska länge på en Allettan-plats. A for effort i det här fallet.

Wings
Fråga: Hur involverade blir Messias-gänget? De tycks ha varit bra närvarande under försäsongen, men nu när säsongen drar igång och andra uppdrag pockar på uppmärksamheten, ja vi får väl se…
Svar: Micce Andreasson tycks ha varit på plats och drillat keepers på ett förnämligt sätt, i övrigt är det som synts utåt mest ett par gapiga videos på instagram.

Vallentuna
Fråga: Är Vallentuna mer än ett kollektiv? Några enskilda skarprättare måste träda fram om det ska bli succé.
Svar: Några spetsspelare, däribland den comebackande åldermannen Andreas Paulsson, försökte leda offensiven, men i övrigt var Vallentuna knappast särskilt mycket mer än ett mediokert kollektiv.

Valbo
Fråga: Är Pär Djoos en tränare modern nog för att få det här att fungera? Det blev ju inte helt lyckat senast han rattade ett Hockeyettan-lag, då i Mörrum.
Svar: Pär Djoos tjurade över att spelarmaterialet var för dåligt och hoppade av innan serien knappt ens hade hunnit börja. Så var det med den saken.

Nacka
Fråga: Blev det några backar? Nacka gav sig som sagt ut på annorlunda backjakt. Vi kanske inte ska förvänta oss det mest solida försvaret i vinter.
Svar: Jo det är folk som har spelat back i Nacka i vinter, men 89 mål i baken vittnar inte om något direkt bländande försvarsspel.

Tumba
Fråga: Är Hockeyettan rimligt? Med tanke på problemet att sopa ihop en trupp och den obefintliga bredden känns det som att klubben hamnat ett seriekliv för högt.
Svar: Nej Tumba har inte agerat som något Hockeyettan-lag den här hösten. Tre segrar av 22 möjliga, 109 mål i baken och -73 i målskillnad i vad som är den klart sämsta serien av de fyra. Det säger sig självt.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 18 april
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
15:15 Skellefteå - Rögle SHL
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
23:00 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
söndag 21 april
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
18:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
21:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
måndag 22 april
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
tisdag 23 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
20:00 Lausanne - Zürich National League
01:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 24 april
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga