Foto: Bildbyrån

Årets transferstopp bjuder på en extra liten krydda. I alla fall i Hockeyettan.

Det nya serieupplägget innebär att inga lag har spelat färdigt innan deadline passerat, men det är precis på håret. För till kommande helg är säsongen över för 16 lag från de fyra olika fortsättningsserierna.

Det innebär att kvällen kan bli oerhört avgörande för många lag och kanske framförallt för många spelare. Frågan är hur många som går in till kvällens omgång och är klara för andra om resultaten blir de ”rätta”?

Medan ett gäng lag redan befinner sig i ingenmansland och vet att det är dags att packa badbrallorna efter nästa helg står en hel del på spel för flera andra just ikväll.

För oavsett om det gäller jakten på den åtråvärda playoff-platsen eller jakten på att undvika negativt kvalspel kan kvällens omgång avgöra om det finns något att spela för på söndag för ganska många lag.

Skulle resultaten gå fel/rätt ikväll (beroende på vilket streck det är man krigar vid) kan ju helgens match bli betydelselös och säsongen strax vara över.

Då finns det garanterat spelare som vill spela vidare någon annanstans och förlänga säsongen.

Det innebär att det garanterat pågår ett väldigt febrilt arbete utifrån förutsättningarna ”om” därute i klubbarna just nu.

Låt mig ta ett exempel. Ikväll möts Arboga och Grästorp. Vinner Arboga den matchen har man fortsatt chans på playoff-platsen. Skulle Grästorp vinna är Arboga klara för säsongen på söndag.

Vid det senare scenariet skulle Arboga förmodligen inte ha något emot att släppa några spelare, vid en seger vill de förstås ha alla kvar.

Liknande exempel finns en hel del ikväll och därför är jag ganska övertygad om att klubbar som söker förstärkning gör upp på förhand med spelare i andra klubbar att de kommer att värva dem om resultaten i kvällens omgång gör att det blir möjligt. Med andra ord kan en och annan lirare gå in till kvällens fighter med vetskapen att det finns en öppning för fortsatt spel även om det skulle skita sig i matchen.

Det innebär att det kan bli en hetsig kamp mot klockan ikväll när vissa vårserie-gäng blivit avhängda/lyckats undvika kval och Allettan-klubbar vill göra klart övergångar med deras ledande spelare för att stärka upp inför resterande del av säsongen.

Jag blir med andra ord inte förvånad om förbundsfolket som ska registrera övergångar får en hel del att göra från strax efter 21 och framåt.

* * *

Alla de viktiga övergångarna kring klubbar i Hockeyettan som sker denna sista skälvande deadline-dag hittar ni som ni vet samlade på ett och samma ställe här.