Foto: Bildbyrån

Det passerade en transferdeadline och vi passade på att spela in en mustig podcast i ämnet.

En podcast som ni hör här eller i er föredragna poddapp.

I veckans avsnitt (#58 Transferdeadline) fokuserar jag och maestro Skoglund givetvis på den transferdeadline som precis passerat. Vilka gjorde vassa värvningar? Vilka gjorde rätt i att avstå? Vad innebär det att tappa sina vassaste ess precis innan deadline? Vi lyfter fram och analyserar de viktigaste spelarna som bytte klubbadress.

Hur kul vore det förresten inte om klubbar kunde byta tränare som de byter spelare vid deadline?

Dessutom sågar vi klubbar som ligger dyngsist och inte tillför något på en hel säsong för att sedan superförstärka med massor av spelare inför kvalet och rasar lite (eller ganska mycket i mitt fall) över alla som töntigt nog kallar de första stegen av playoff-pyramiden för ”kval till Hockeyallsvenskan”.

Vi resonerar även kring problematiken med en för kort serie med för få matcher som kommit på tapeten igen, frågar oss varför ingen verkar vilja vinna den södra vårserien och grottar ner oss i förutsättningarna inför den häftiga matchen som kommer avgöra hela serien.

Vi snackar om streckkamperna i Allettan, hyllar en poängkung och trotjänare som lägger av och ser tillbaka på en vecka fylld av flera väldigt märkliga målvaktsstorys.

Bland en hel del annat smått och gott och naturligtvis livsnödvändigt från Hockeyettan.

Närmare en och en halv timmes mustigt snack hör ni via iTunes, Acast, i andra lämpliga poddappar (sök ”Mjörnbergs Trashtalk”) eller här: http://www.mjornberg.se/2017/02/16/58-transferdeadline/