Nyheter
MJÖRNBERG: The winner takes it all
ANNONS

Eftermiddagen bjuder på ett gäng riktigt häftiga matcher och i ett av fallen rent av the winner takes it all.

Här har ni eftermiddagens hetaste bataljer:

Borlänge-Kristianstad
För Kristianstads del är det en no-brainer, laget måste åka hem med tre poäng från den här matchen för att hålla spänningen vid liv inför onsdagens haussade seriefinal hemma mot Troja/Ljungby. En förlust och det är fyra poäng upp och racet om förstaplatsen känns ganska avgjort. En seger och onsdagsmatchen blir den hetaste match som Allettan skådat på länge. Borlänge å sin sida måste ha med sig poäng för att fortsätta hålla jagande Lindlöven på behörigt avstånd vid playoff-strecket. Det är ganska sköna ingångsvärden i den här fighten.

KRIF-Mariestad
Får Mariestad med sig en seger från charmiga Soft Center Arena har laget säkrat en plats topp tre och alltså direktavancemang till playoff 2 redan med två omgångar kvar. Det är naturligtvis något att gå för. I och med att så väl Skövde som Nybro förlorade på lördagen har KRIF ett ypperligt läge att positionera sig riktigt bra i tabellen för att kunna skaffa sig hemmaplansfördel i playoff 1. En match där båda lagen har en hel del att slåss för med andra ord.

Väsby-Östersund
Efter storförlusten borta mot Haninge på lördagskvällen måste Östersund vinna, annars är risken stor att det ser ännu mer bedrövligt ut nere i botten av tabellen för lagets räkning inför slutspurten. Väsby å sin sida har plötsligt häng på att komma topp tre, men då måste segern bärgas i den här matchen. Kommer bli riktigt spännande.

Tyringe-Halmstad
Hemmalaget har ingenting att spela för utan ska bara stänga säsongen på ett så snyggt sätt som möjligt innan ett låååångt sommarlov väntar. Halmstad å sin sida måste vinna för att ha chansen att undvika det negativa kvalspelet. Tre poäng (två räcker så länge Dalen inte tar någon) och en from förhoppning om att HC Dalen ska fallera är det som gäller. Det gör den här matchen intressant.

HC Dalen-Hanhals
Hanhals sitter i samma situation som Tyringe, de bästa spelarna är skeppade och säsongen ska bara spelas av på ett snyggt sätt. HC Dalen å sin sida måste ha med sig en seger (så länge Halmstad vinner sin match) för att undvika att behöva kvala sig kvar i ettan. Det är bara seger som gäller för smålänningarna om säsongen inte ska sluta kvalfyllt.

Tranås-Helsingborg
Här snackar vi eftermiddagens i särklass häftigaste match. Vi snackar kort och gott the winner takes it all när Tranås och Helsingborg gör upp om seriesegern och den åtråvärda playoff-platsen. Tranås har en poäng mer än Helsingborg inför matchen men en vansinnigt mycket sämre målskillnad. Det gör det hela synnerligen raffinerat. Vinner ett av lagen under ordinarie tid är det, det laget som går vidare. Blir det oavgjort är det laget som lyckas lägga beslag på bonuspoängen (via sudden eller straffar) som tar seriesegern. Häftigare än så blir det inte och visst önskar vi oss alla (utom möjligtvis supportrarna) ett X vid ordinarie tid?

Wings-Sollentuna
Valbo leder serien på målskillnad men har spelat sin sista match, det gör förutsättningarna för Sollentuna som ligger på samma poäng inför sin avslutning väldigt enkla. Tar norrortslaget en poäng eller mer går man vidare till playoff. Förlorar man under ordinarie tid mot avsågade Wings blir det Valbo som går vidare. Känn ingen press.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games