Foto: Bildbyrån

Efter en lite sömnig start har det börjat smattra lite här och var under silly season. Här, några av de intressanta saker som hänt senaste dygnet.

Hockeyettan blir en riktig profil fattigare till kommande säsong. Visby/Romas snitsige poängspruta Andreas Gröndahl har bestämt sig för att putta upp utrustningen på hyllan och ägna sig åt miniräknaren på fulltid istället.

Det var väl något som egentligen bara väntade på att hända. Som många andra flyttade Gröndahl till Gotland för att plugga och blev kvar länge på ön av samma anledning. I fem raka säsonger har han piskat in poäng för sitt Visby/Roma, men siktet tycks hela tiden ha varit ställt någon annanstans än enbart mot nätet och nu är det tack och hej för hockeyn. 26-åringen berättar i en bra artikel hos Hela Gotland om varför karriären är över och om den civila karriären som ekonom som nu tar vid. Jag förstår honom.

För oss som följt Hockeyettan de fem senaste säsongerna är det bara att tacka för (poäng)showen.

* * *

Ifjol dröjde det hela vägen till slutet av maj innan KRIF började kontraktera spelare och få någon som helst fason på verksamheten. Sett till de förutsättningarna får man väl ändå säga att de genomförde en riktigt stark säsong.

Inför vad som komma skall i höst ser det betydligt bättre ut på den fronten. Att Oscar Malm återvänder för att vakta stolparna är en riktigt stark kontraktering och så väl Mikael Kurki som Martin Ekström kommer att finnas med i försvarslinjerna även kommande säsong. Det har klubben redan kommunicerat. Enligt uppgift kommer ännu fler av backarna att förlänga med klubben. Lär presenteras framöver.

* * *

Flera av er har naturligtvis varit pigga nog att uppmärksamma det redan, men det tål så här i silly season-tider att upprepas.

Är ni på jakt efter snabba transferuppdateringar, intervjuer och annat smått och gott kring Hockeyettan samlar vi ihop det på våran poddsajt www.mjornberg.se, det är helt klart värt att kika in där ofta. Precis som ni med fördel följer Twitter-kontot @mjornbergpodd om ni vill vara helt säkra på att inte missa något i silly-väg.

* * *

Det har varit mycket negativa skriverier kring Hudiksvall på senare tid, inte så konstigt kanske med tanke på hur det har stormat och hur klantiga beslut som tagits och hur märkligt de kommunicerats.

Men det händer positiva saker kring klubben också. Idag kunde de presentera nya kontrakt med två riktiga trotjänare. Lagkaptenen Jonas Lindström som börjar bli lite av en institution i klubben har gjort klart för två nya år och laglojale backen Magnus Larsson har även han skrivit på nytt kontrakt. Det är bra för Hudiksvall.

* * *

Målvakten Marcus Evertsson var trots sin, med målvaktsmått mätt, litenhet ganska hajpad när han kom upp som junior i Björklöven och starka seniorsäsonger i Teg och Grästorp spädde på känslan av att det kunde vara något riktigt bra på gång där.

Men sen har det tagit tvärstopp. Säsongen 14/15 backade han upp Calle Brattenberger i Vimmerby på ett bra sätt, men när klivet skulle tas säsongen därpå klev en viss Linus Lundin in i handlingen och spikade igen fullständigt mellan Vimmerbys stolpar. Säsongen som gick ska vi väl inte tala om, Evertsson hamnade på bänken i Kiruna och stod bara i nio matcher. Det är inte så man får fart på en karriär.

Men nu kan han nog vara på gång igen. 25-åringen har gjort klart med Vännäs och det tror jag kan vara helt rätt. Han vänder tillbaka till tryggheten i Umeå, kan få bra stöttning vid sidan av isen och kommer få ta ett stort ansvar (antar jag) mellan stolparna i ett lag som inte har någon uttalad favoritstämpel på sig. Det känns som helt rätt miljö för att hitta tillbaka till glädjen och få ordning på en karriär som trots allt fortfarande har ganska goda möjligheter att bli riktigt fin.

Ett längre snack om att hamna på bänken och tvingas jobba i uppförsbacke hittar ni här.

* * *

Att Fredrik Forsberg skulle hamna i Hockeyallsvenskan var väl inte särskilt förvånande efter den lysande säsong han gjorde, inte minst som målskytt, för Väsby vintern som gick. Att klubbadressen skulle bli Almtuna kom knappast heller som någon större överraskning. Han var ju utlånad dit i sju matcher under vintern och gjorde bra ifrån sig då. Jag tror det kan bli bra för båda parter.

* * *

Först gjorde de klart med meriterande tränaren Niclas Högberg som återvänder till klubben, av bara farten har sedan även målvakten Fredrik Bergvik och lagkaptenen Ludvig Rantanen skrivit på för en fortsättning. Man kan väl lugnt sagt säga att Hanhals fått en flygande start på silly season nu när de ska bygga för att verkligen etablera sig ordentligt i Hockeyettan kommande säsong.

* * *

Borlänge gör en copy/paste på hur de gjorde ifjol när det nyrekryterar på tränarsidan inför kommande säsong.

Ifjol fick unge hungrige Jeff Jakobs ta klivet upp från rollen som assisterande tränare och axla rollen som huvudansvarig. När den eldige masen valt att röra sig vidare i jakt på nya utmaningar gör klubben samma sak igen. Återigen en 27-åring, återigen en herre som var assisterande coach i klubben säsongen som gick. Dennis Hall gör en Jeff Jakobs och tar klivet upp som huvudtränare. Modigt och intressant av Borlänge att fortsätta på linjen att våga satsa ungt och fräscht.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *