Foto: Bildbyrån

Ikväll är det dags igen, ett helt koppel av matcher i Hockeyettan. Här väljer jag ut de som känns mest intressanta.

Efter den, låt oss säga halvljumna premiäromgången, rullar den nykläckta Hockeyettan-säsongen vidare ikväll. Här är matcherna ni borde hålla ögonen lite extra på.

Asplöven – Kalix
Per Kenttä må ha flytt Norrland för ett uppdrag som sportchef i IK Oskarshamn, men han gör uppenbarligen fortfarande sitt bästa för att hjälpa sitt gamla älskade Haparanda-gäng. Kalix-keepern Christoffer Rifalk gjorde succé ifjol och höll nollan i seriepremiären mot Kiruna. Men lagom till derbyfighten mot Asplöven väljer Kenttä att låna in keepern till Oskarshamn. Snacka om taktiskt! Skämt åsido, det blir så klart ett väldigt intressant derby, men fördel Asplöven utan Rifalk i Kalix-kassen.

Teg – Vännäs
Derby är alltid derby och även om det är två gäng utan några större fanskaror som knappast kommer bjuda på publikfest känns det intressant. Inte minst då Vännäs som är en ordentlig joker i norrserien och inledde seriespelet med att spöa haussade Örnsköldsvik i premiären.

Valbo – Hudiksvall
Real Hudiksvall kliver in i handlingen och de gör de i Nickelback (hej Uffe Bodin!)…förlåt NickBack Arena. Att Hockeyettans kanske allra mest hajpade gäng slutligen kliver in i elden gör det naturligtvis väldigt intressant att rikta blickarna åt det här hållet.

Gripen – Hammarby
Nyköping HK Ungdom Gripen Hockey (eller vad det nu är klubben heter numera sedan Gripen gått in i gamla NHs ungdomsförening, det råder en viss förvirring) gjorde en stark insats även om det inte blev några poäng i premiären mot Huddinge. Laget visade en krigarinstinkt som säkerligen kommer att vinna många poäng i vinter. Nu är hockeyn tillbaka på Rosvalla och visst blir det väl publikfest när Gripen begår hemmapremiär i Hockeyettan? Det kittlar lite extra att motståndet kommer från Hammarby som både har ett respekterat namn och en trupp som nog kan vara med och nosa på Allettan till jul.

Lindlöven – Enköping
Lindlöven ska vara ett topp fem-lag och inledde säsongen med en övertygande seger borta mot Borlänge. Enköping vill gärna vara åtminstone en utmanare om att vara med i toppen och inledde säsongen med en snopen sudden-förlust hemma mot nykomlingen Grums. Ska man kunna bli en joker och kunna vara med och utmana uppåt är det den här typen av matcher man måste vinna. Studsa tillbaka snabbt och bortaspöa laget som man förmodligen måste konkurrera ut för att ta sig till Allettan.

Kumla – Skövde
Matchen i sig är väl inte jätte-latjolajban, men matchen i matchen blir desto mer intressant. Johan Planeby lämnade Kumla för Skövde inför den här säsongen och i frysdisken är Erik Planeby den store kulturbäraren och profilen. Brödrakampen kan bli något alldeles extra.

Surahammar – Västerås
VIK-laget har ännu inte hunnit greppa att de kommer kunna åka hem en topp fem-placering i den här serien på en halv oslipad skridskoskena och Surahammar tror fortfarande att de och de övriga gängen i derbyklustret kommer kunna rå på storebror. Därför blir derbykampen ikväll naturligtvis stekhet. Det är kul att den kommer så här tidigt när entusiasmen fortfarande sprutar ur underdogens öron och tabellen inte hunnit skikta sig. Längre fram i höst är det en annan femma.

Vimmerby – KRIF
Två lag som bara ska ta sig till Allettan. Två lag som öppnade med segrar, även om det i Vimmerbys fall bara blev två pinnar borta mot Tyringe och i KRIFs fall var mot nykomlingen HA74, som väl i ärlighetens namn inte skulle ha mycket att hämta i gamla Kockumbunkern. En tidig kraftmätning mellan två lag som vill spänna musklerna. Kan bli riktigt skoj.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *