Nyheter
MJÖRNBERG: Kvällens intressanta bataljer
ANNONS

Ikväll är det dags igen, ett helt koppel av matcher i Hockeyettan. Här väljer jag ut de som känns mest intressanta.

Efter den, låt oss säga halvljumna premiäromgången, rullar den nykläckta Hockeyettan-säsongen vidare ikväll. Här är matcherna ni borde hålla ögonen lite extra på.

Asplöven – Kalix
Per Kenttä må ha flytt Norrland för ett uppdrag som sportchef i IK Oskarshamn, men han gör uppenbarligen fortfarande sitt bästa för att hjälpa sitt gamla älskade Haparanda-gäng. Kalix-keepern Christoffer Rifalk gjorde succé ifjol och höll nollan i seriepremiären mot Kiruna. Men lagom till derbyfighten mot Asplöven väljer Kenttä att låna in keepern till Oskarshamn. Snacka om taktiskt! Skämt åsido, det blir så klart ett väldigt intressant derby, men fördel Asplöven utan Rifalk i Kalix-kassen.

Teg – Vännäs
Derby är alltid derby och även om det är två gäng utan några större fanskaror som knappast kommer bjuda på publikfest känns det intressant. Inte minst då Vännäs som är en ordentlig joker i norrserien och inledde seriespelet med att spöa haussade Örnsköldsvik i premiären.

Valbo – Hudiksvall
Real Hudiksvall kliver in i handlingen och de gör de i Nickelback (hej Uffe Bodin!)…förlåt NickBack Arena. Att Hockeyettans kanske allra mest hajpade gäng slutligen kliver in i elden gör det naturligtvis väldigt intressant att rikta blickarna åt det här hållet.

Gripen – Hammarby
Nyköping HK Ungdom Gripen Hockey (eller vad det nu är klubben heter numera sedan Gripen gått in i gamla NHs ungdomsförening, det råder en viss förvirring) gjorde en stark insats även om det inte blev några poäng i premiären mot Huddinge. Laget visade en krigarinstinkt som säkerligen kommer att vinna många poäng i vinter. Nu är hockeyn tillbaka på Rosvalla och visst blir det väl publikfest när Gripen begår hemmapremiär i Hockeyettan? Det kittlar lite extra att motståndet kommer från Hammarby som både har ett respekterat namn och en trupp som nog kan vara med och nosa på Allettan till jul.

Lindlöven – Enköping
Lindlöven ska vara ett topp fem-lag och inledde säsongen med en övertygande seger borta mot Borlänge. Enköping vill gärna vara åtminstone en utmanare om att vara med i toppen och inledde säsongen med en snopen sudden-förlust hemma mot nykomlingen Grums. Ska man kunna bli en joker och kunna vara med och utmana uppåt är det den här typen av matcher man måste vinna. Studsa tillbaka snabbt och bortaspöa laget som man förmodligen måste konkurrera ut för att ta sig till Allettan.

Kumla – Skövde
Matchen i sig är väl inte jätte-latjolajban, men matchen i matchen blir desto mer intressant. Johan Planeby lämnade Kumla för Skövde inför den här säsongen och i frysdisken är Erik Planeby den store kulturbäraren och profilen. Brödrakampen kan bli något alldeles extra.

Surahammar – Västerås
VIK-laget har ännu inte hunnit greppa att de kommer kunna åka hem en topp fem-placering i den här serien på en halv oslipad skridskoskena och Surahammar tror fortfarande att de och de övriga gängen i derbyklustret kommer kunna rå på storebror. Därför blir derbykampen ikväll naturligtvis stekhet. Det är kul att den kommer så här tidigt när entusiasmen fortfarande sprutar ur underdogens öron och tabellen inte hunnit skikta sig. Längre fram i höst är det en annan femma.

Vimmerby – KRIF
Två lag som bara ska ta sig till Allettan. Två lag som öppnade med segrar, även om det i Vimmerbys fall bara blev två pinnar borta mot Tyringe och i KRIFs fall var mot nykomlingen HA74, som väl i ärlighetens namn inte skulle ha mycket att hämta i gamla Kockumbunkern. En tidig kraftmätning mellan två lag som vill spänna musklerna. Kan bli riktigt skoj.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL