Foto: Bildbyrån

Boden åkte till Haparanda och smällde Allettan-dörren rätt i nyllet på Asplöven den här kvällen.

Inte för att det var särskilt snyggt.

Asplövens notoriske målskytt Jarkko Hattunen (15 kassar så här långt) satte 1-0 till hemmalaget redan 29 sekunder in i matchen efter lite markeringssjabbel i Boden. Sen var det en rakt igenom ganska dålig hockeymatch i två perioder där lagen tog ut varandra och inte ville bjuda på någonting i en ganska slarvig och hafsig match.

Men så bestämde sig Boden, kom ut till tredje och gjorde två snabba mål i powerplay och så var den saken klar. Inte för att det var oförtjänt, även de fula segrarna räknas och ett Boden utan både Tommy Wargh och Viktor Lindgren var utan tvekan det bättre laget på isen.

Asplöven imponerar inte över huvud taget.

Det blev 1-3 tillslut efter en sista kasse i tom bur.

Smack, Allettan-dörren mitt i nyllet.

För visst är det väl avgjort nu?

Asplöven var i stort sett piskade att vinna mot Boden ikväll. I och med att Örnsköldsvik krossade Teg (7-0) har nu Asplöven nio poäng upp till Boden och Örnsköldsvik på rätt sida strecket. Och då har Boden dessutom en match mindre spelad.

Väldigt, väldigt mycket talar för att Boden och Örnsköldsvik följer med Piteå, Kalix och Östersund till Allettan och att Asplöven får spela fortsättningsserie.

Det innebär att Haparanda-gänget på två säsonger rasat från Hockeyallsvenskan till fortsättningsserien. Ingen kul utveckling alls.

* * *

Asplöven som nu dessutom tappar en potent forward.

”Han har åkt hem till Slovakien på grund av problem i familjen”, sades det i webbsändningen inför mötet mellan Asplöven och Boden. Någon halvtimme senare dunkades det på stora trumman från Väsby att Lubomir Fetkovic är klar för en återkomst i klubben som han sköt 22 mål för förra säsongen.

Det blev uppenbarligen inte som det var tänkt för Fetkovic i Haparanda. Jag och många med mig funderade redan när övergången blev offentlig över vad det egentligen fanns för poäng med att lämna miljön i Väsby för en betydligt mer osäker sådan i ekonomiskt krisande slit och släng-gänget Asplöven.

Uppenbarligen låg det något i den funderingen. För efter fyra mål på 12 matcher har den unge slovaken alltså brutit med Haparanda-gänget och återvänt till Väsby.

Norrortsgänget är bara att gratulera. Först valde Fredrik Falk att bryta med Nybro och återvända, nu händer samma sak med Fetkovic. Spelare efter spelare från fjolårets succégäng kommer tillbaka och med skickliga spelare som redan känner föreningen och laget in finns alla förutsättningar att växa.

Nu saknas väl bara att Fredrik Forsberg bryter med Almtuna och kommer hem han också.

Men som en av lagets bästa målskyttar känns det knappast särskilt troligt. För att inte säga fullständigt orimligt.

* * *

I veckans avsnitt (vackert döpt till #89 Vin, valium och maktmissbruk) av den enda podcasten ni behöver om Hockeyettan blickar jag och maestro Skoglund mot SHL och spelare som tagit sig dit med ett gediget förflutet i Hockeyettan. Givetvis med anledning av Jimmie Ericssons säsongsdebut i SK Lejon som också avhandlas.

Vi snackar om Piteå som redan är klara för Allettan, om Västerås som verkar vara ute på ungefär samma resa som Södertälje och om Kumlas fullständigt osannolika poängfacit.

Dessutom hyllar vi en superstraff, funderar över enorm upprördhet i Blekinge och tycker att Tranås borde byta ut sin stomme. Bland väldigt mycket annat.

Ni hör podden via iTunes, Acast, i andra lämpliga poddappar (sök ”Mjörnbergs Trashtalk”) eller här: http://www.mjornberg.se/2017/11/22/89-vin-valium-och-maktmissbruk/