Foto: Bildbyrån

Det finns en viss ganska berättigad kritik mot att seriesegern inte är värd mer än femteplatsen i grundserien, men om man fick ta med sig poäng till Allettan, hur skulle det se ut då?

Fem lag går vidare från grundserien till Allettan, så mycket mer än så är det inte. Seriesegern betyder ingenting och många av omgångarna i slutet blir mer än lovligt avslagna när många lag redan är klara och börjat fokusera på det som händer efter jul.

Därför har det höjts en del röster om att systemet måste göras om så att även platserna ett till fem betyder mer än bara avancemang till Allettan. En tanke som då och då lyfts är att lagen borde få ta med sig poängen de tagit från de lag de får med sig till Allettan. Det skulle göra matcherna mot toppkonkurrenterna extra viktiga även i grundserien.

Det är en intressant tanke även om det i praktiken skulle kunna göra Allettan-tabellen väldigt skiktad redan från start. Men det är naturligtvis intressant att göra sammanställningen för att se hur lagen som ska spela i Allettan har presterat mot de andra topplagen under hösten.

Om lagen hade fått ta med sig poängen från mötena med de fyra andra lagen de har med sig till Allettan från sin grundserie (åtta matcher) skulle tabellerna se ut så här från start.

Allettan Norra
1. Västerås 18
——————-
2. Piteå 17
3. Lindlöven 17
——————-
4. Östersund 16
5. Örnsköldsvik 12
6. Mariestad 11
7. Kalix 9
8. Borlänge 9
——————-
9. Boden 6
10. Skövde 5

Allettan Södra
1. Huddinge 18
——————-
2. Nybro 16
3. KRIF 15
——————-
4. Hudiksvall 15
5. Kristianstad 15
6. Visby/Roma 13
7. Väsby 11
8. HC Dalen 8
——————-
9. Vimmerby 6
10. Valbo 3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *