Foto: Bildbyrån

Några snabba konstateranden från lördagens action i Allettorna.

* Hockey kan vara ganska märklig ibland. I underläge 0-1 efter en välspelad första period borta mot Mariestad klev Östersund ut och ägde första halvan av den andra perioden fullständigt. Då klev den defensive backen Albin Hernod fram och gjorde mål – för Mariestad. Scenförändringen därefter var ganska monumental. Allt gick in för Mariestad och Östersund föll samman fullständigt. 8-0 är naturligtvis inga siffror som säger något om den egentliga skillnaden mellan lagen, det var bara en sådan dag. Vasst av Bois att ta tillvara på alla chanser som uppenbarade sig dock.

* En målvaktsmatch mellan Magnus Åkerlund och Ludvig Engsund borde betyda att det är tvärstängt, men det var tvärtom i den tredje akten mellan Hudiksvall och Visby/Roma idag. Enkla mål och märkliga returstudsar avlöste varandra och tillslut kunde Hudiksvall vinna med 5-4 efter att ha varit ett betydligt skickligare lag i straffläggning.

* Trots förlust, spelmässigt var dagens fight i Hudiksvall ett ordentligt fall framåt för Visby/Roma och laget lyckades äntligen göra flera mål och bärga en poäng efter fem raka torsk. Det finns hopp trots att laget nu är jumbo i serien.

* Borlänge gjorde tre värvningar av tilltänkta spetsforwards inför säsongen. Kalle Östman, Sebastian Bengtsson och Lucas Venuto. Östman har dragit till Västervik, Venuto har dragit till Västerås, bara Bengtsson är kvar. Och han hade en ganska fin afton när Borlänge körde över Skövde på bortaplan idag. Fyra kassar och en assist blev det sammanlagt för honom.

* Apropå Lucas Venuto så fick han bästa möjliga start i Västerås och hittade nätet direkt när VIK med visst besvär kunde hemmabesegra Boden med 4-2 idag.

* Apropå fyra kassar så var Sebastian Bengtsson inte ensam om att lyckas med den bedriften den här eftermiddagen. Felix Olsson i Kalix var lika sylvass han när laget vände till 6-3-seger borta mot Lindlöven.

* Nu haltar tabellen visserligen en aning, men det börjar utveckla sig till något riktigt intressant däruppe i toppen av södra Allettan där Kristianstad, Huddinge och Hudiksvall ligger på samma poäng, med Vimmerby som en aningen oväntad utmanare.

* I norra Allettan är det precis de tre väntade lagen (Piteå, Västerås och Mariestad) som gått loss, med Borlänge som intressant joker.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *