Foto: Bildbyrån

Det pågår en tuff jakt för att undvika negativt kval, men ska den få ett lyckligt slut måste Grästorp börja vinna hemma. Den här säsongen har klubben ett minst sagt dystert facit.

I höstas uppmärksammade jag Kumlas ytterst märkliga facit där laget knappt klarade av att ta några poäng på hemmaplan, men plockade en hel del på bortaplan.

Grästorp har en kanske inte riktigt lika märklig, men förmodligen betydligt mer svidande resultatrad att visa upp.

Laget, som till den här säsongen flyttades över från den västra till den södra serien, har förlorat 13 raka matcher hemma i Åse & Viste Arena.

Man fick en flygande start på säsongen och följde upp premiärsegern borta mot Helsingborg med att straffbesegra Halmstad i hemmapremiären den 20 september. 5-4 och två poäng blev det då sedan Kim Persson avgjort.

Sedan dess är det nattsvart för Grästorp.

På de 13 matcher (tio i grundserien och tre i fortsättningsserien) man spelat hemma i vad som borde vara den trygga borgen sedan dess har det blivit lika många förluster. Laget har tagit noll poäng och bara mäktat med futtiga 21 mål framåt.

Ett snitt på 1,61 mål framåt per hemmamatch.

Det säger sig självt att då blir det tufft att vinna hockeymatcher.

Och vinna hockeymatcher är just vad Grästorp behöver göra nu, även på hemmaplan, om det inte ska bli negativt kvalspel. På bortaplan har man ju faktiskt så här långt lyckats vinna två av tre och pilla in nio kassar framåt i fortsättningsserien.

Det usla målskyttet och oförmågan att vinna i hemmahallen sitter förstås bara mellan öronen.

Hjärtelaget går en tuff match mot hopplösa HA74 och läckande Tyringe i kampen om att undvika de två sista platserna i serien och jag tycker att man sitter på det bästa manskapet av de tre gängen.

Det gäller bara att få ner axlarna och få ut det också.

För vem skulle inte vara tyngd av 13 raka torsk på hemmaplan?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *