Foto: Bildbyrån

Det är den tiden på året när lagen som strandat i ingenmansland skeppar iväg sina spelare till lag som fortfarande har viktiga matcher kvar.

Natten mellan torsdag och fredag stänger transferfönstret. Efter det är det inte längre tillåtet att förstärka trupperna. Det innebär att det är nu eller aldrig som gäller och eftersom seriesystemet ser ut som det gör är det i vanlig ordning ett specifikt antal lag som är ”säljare”.

Jag ska inte trötta ut er med upprepande av mina åsikter kring rådande upplägg och att så många har så lite att spela för när transferdeadline nalkas. Det blir en transfercrikus och en fars varje år.

Men vi kan konstatera att telefonerna redan börjat ringa med förfrågningar på olika spelare hos en lång rad lag.

Det återstår två omgångar av fortsättningsserierna. På torsdag stänger fönstret. På söndag är säsongen slut för många av lagen.

Redan nu befinner sig åtta lag, Enköping, Grums, Helsingborg, Hanhals, Kiruna, Asplöven, SK Lejon och Teg i ett ingenmansland som innebär att de bara har några betydelselösa matcher kvar den här veckan innan det är slut. Fler kommer att ha sällat sig till deras skara efter onsdagens omgång.

I Allettan norra är Örnsköldsvik redan avhängda och i fallet Lindlöven är det bara orimlig matematik som skulle kunna ta laget till playoff. Söderserien har Valbo och Väsby i en extremt utsatt position som mycket väl skulle kunna göra att de börjar kohandla om sina spelare.

Det är klart att det börjar ringa hos de här klubbarna och att de mer än gärna lyssnar på erbjudanden.

Klubbar som ska spela playoff uppåt och kvala för sin existens neråt vill förstås förstärka och många spelare vill förlänga säsongen.

Jesper Appel har redan lämnar Grums för Västerås, Oscar Öhman har redan lämnat Örnsköldsvik för Piteå, Jesper Bärgård byter Enköping mot Borlänge, Björklöven flyttar backen Adam Berglin från Teg till Vännäs och många, många fler kommer göra dem sällskap i skaran av spelare som byter klubb när säsongen ska få sin upplösningen.

Nu går transfertåget.