Foto: Bildbyrån

Som dominobrickorna faller i playoff är manegen krattad för att det ska kunna bli nykomlingen Boden som avancerar vidare till en kvalserie.

Kristianstad fick slita ont mot ett heroiskt Tranås, men lyckades tillslut vinna i sudden death och ta sig vidare till playoff 3. Piteå gjorde 4-1 på Kalix och pallade också favorittrycket med 2-0 i matcher.

Det innebär att det är helt klart vilka som väljer i playoff 3.

Huddinge
Kristianstad
Piteå

I exakt den ordningen.

Samtidigt skickade det utpräglade playoff-laget Visby/Roma favoriten Vimmerby på semester och mellan Västerås och Mariestad är det 1-1 i matcher inför söndagens avgörande.

Och så då Boden. Nykomlingen som gjorde en lysande match borta mot KRIF, vann med 6-2 och kvitterade matchserien till 1-1.

Norrlänningarna hade gjort läxan från hemmamötet i torsdags utmärkt och fick matchen precis dit de ville. Genom att flytta KRIF-spelarnas fokus. För Boden kan spelet när man smäller på betydligt bättre än vad Kallinge/Ronneby kan. När det blev lite grinigt och hetsigt och spelarna åkte och jagade varandra och tacklade spelade det helt i händerna på Boden som dessutom var ordentligt effektiva.

Kan laget svara för en liknande insats i den tredje och avgörande fighten i gamla Kockumhallen finns alla möjligheter att vinna igen och avancera vidare till playoff 3.

Och då börjar det bli intressant.

För Huddinge kommer ju inte välja en lång resa till Boden (hur skrämmande Visby/Västerås/Mariestad än ter sig) och Kristianstad kommer inte heller dra på sig den kostnaden.

Det gör att om Boden slår ut KRIF imorn, då blir det med största sannolikhet Piteå som blir motståndet i playoff 3.

Ett Piteå som inte vill möta Boden.

Dels på grund av de uppretade känslorna senast när Bodens Albin Eklund mejade ner målvakten Joel Vännström i periodpaus och klubbens tränare rent ut sagt betedde sig som skit med (i efterspelet) stöd av sportchef och ordförande.

Dels för att man helt enkelt haft väldigt svårt för Boden den här säsongen. I grundserien blev det en seger var (3-2 till Boden och 6-3 till Piteå) men i Allettan vann Boden båda matcherna (3-2 efter sudden och 4-2).

Med andra ord, blir det Piteå-Boden då har nykomlingen stora möjligheter att ta sig till kvalserien. Så till vida inte Piteå hittar en medicin för att besegra rivalen.

Nykomlingen till kvalet, det vore en oerhört stor skräll.

* * *

Men tyvärr skulle Boden i en kvalserie inte handla enbart om en succéresa och det sportsliga, det skulle bli minst lika stort skandalfokus på klubben.

Jag ska inte gräva ner mig mer i det nu, men klubben har fortsatt inte hanterat skandalerna från mötena med Piteå och Västerås på ett i närheten av tillfredsställande vis och på lördagseftermiddagen var det dags igen.

Förgrundsgestalten på den galna tränarbänken, Petter Lasu Nilsson, var på väg över in i KRIFs bås vid avslutningen av den första perioden, i vilt ordkrig med Kallinge-tränaren Per Ljusteräng.

När den andra perioden skulle till att starta höll domare Johan Magnusson kvartssamtal med de två tränarna och resten av matchen stod domarkontrollanten därnere och höll koll.

Än en gång hamnade resursen (för han är ju enligt sin bror sportchefen ingen tränare, han är bara med därnere) på bänken alltså i blåsväder. Om det inte redan var en trovärdighetsfråga (vilket det ju var) är det, det nu.

Petter Lasu Nilsson är säkert en snäll människa utanför båset, men det är ju uppenbart att han inte klarar att hantera adrenalinpåslag. Att karln ska vara ute och gapa och hetsa och ställa till scener i var och varannan match fungerar ju inte.

Man sätter inte en flaska sprit i händerna på en alkoholist. På samma sätt borde man inte sätta Lasu Nilsson i ett hockeybås. Av ren välvilja.

Det ansvaret borde styrande i Boden faktiskt kunna ta.

* * *

Visby/Roma har gjort en ganska medioker säsong. Vimmerby gjorde en bra Alletta. Vimmerby valde Visby. Vimmerby meddelade att Visby var ett drömmotstånd. Visby slog ut Vimmerby i två raka.

Sa någon att Visby är ett playoff-lag?

Jag såg sista perioden mellan gängen i dagens match där Visby säkrade avancemanget till playoff 3 och i ärlighetens namn var spelkvaliteten väldigt låg. Men Visby är fenomenala på att plocka fram det där som krävs och få viktiga matcher att svänga över till sin fördel.

Vimmerby gick på en ordentlig nit som valde ögänget och nu blir det oerhört intressant att se vilka som vågar välja dem i playoff 3.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *