Foto: Bildbyrån

Den här dagen kan avslutas med en formidabel fest i Västerås, eller så ser Borlänge (med lite hjälp av slagna hjältar från Ljungby) till att spänningen lever i några dagar till.

Ikväll avgörs med stor sannolikhet kvalserien. Västerås fyller hallen och ska försöka försegla avancemanget med en brakfest som följd. Det vore ju kul för gurkorna om de fick ställa till med den där festen på hemmaplan istället för att behöva vänta på att det ska bli HELT klart till sista omgången, men det blir inte helt lätt att välta Troja ikväll.

Laget är så gott som avsågat och uträknat och tror egentligen inte själva på den där lilla mikroskopiska chansen de fortfarande har att klara sig kvar i Hockeyallsvenskan. Det kan göra att axlarna sjunker, greppet om klubborna lättar och man blir en farligare motståndare än vad det livrädda Troja som ägnat tidigare åtta omgångar åt att spela sig ur allsvenskan hade varit.

Men jag tror faktiskt att Västerås får fira ikväll oavsett hur det går. Jag tror nämligen att kvalserien avgörs någon helt annanstans.

Jag riktar blickarna mot Dalarna där kvällens i särklass mest intressanta möte avgörs.

Borlänge ligger med två omgångar kvar att spela fem poäng efter kvällens gäster Västervik. En seger för dalkarlarna och det spetsar till slutomgången, en poäng eller fler till Västervik och kvalserien är helt och hållet avgjord.

Jag är inte helt främmande för att Mattias Karlins mannar faktiskt mäktar med att ta den där poängen.

I så fall kan vi betrakta säsongen 17/18 som avklarad och avslutad ikväll.

Men Borlänge har överraskat förr…

* * *

Det kommer bli en ganska ordentlig rotation på målvakter inför nästa säsong, en snabb titt bland de olika lagen i Hockeyettan talar om att det finns många vakanser att fylla och det är ju ett antal herrar som dessutom står och bankar på dörren för att få kliva uppåt i systemet.

En av herrarna som kan dra på sig en ny tröja till hösten är Adam Schoultz som gjort det bra under flera säsonger i det Grästorp som nu rasat ner i division 2. Keepern verkar vara mer sugen på att röra på sig än att följa med ner om vi säger så.

Jag snackade med honom om rådande kontraktssituation, det snacket kan ni läsa här.

* * *

Igår sipprade det ut rykten om att Piteås backgigant August Tornberg är klar för Björklöven till nästa säsong. Högst välförtjänt att han får chansen i Hockeyallsvenskan, han har tillhört de främsta i ettan under en längre tid.

Frågan är bara om han får in någon älgjaktsklausul i kontraktet?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *