Det finns fog att tro på en ljus framtid för fansen i Ljungby.Foto: Bildbyrån

Det började med förlamande tystnad och fortsatte med ännu mer radiotystnad, men när pusselbitarna nu börjat falla på plats går det inte annat än konstatera att Troja/Ljungby bygger ett klart intressant lag inför återkomsten i Hockeyettan.

Bit för bit har fallit på plats den senaste tiden utan att det egentligen varit några som helst tveksamheter. De spelare som presenterats av den stukade Ljungby-föreningen har alla känts som ganska logiska (och spetsiga) adderingar till ett lag som ska husera i toppen.

Förvånansvärt många har dessutom valt att stanna kvar i klubben. Visst, det var länge sedan Mattias Åkesson kändes som någon av de hetare på nivån, kaptenen Daniel ”Trucken” Karlsson har ingen spikrakt stigande formkurva och dunderskytten Jonatan Nielsen slarvar bort en potentiell karriär i kölvattnet av sin trygghetstörst. Men, även om det doftar lite väl mycket bekvämlighet att de följer med ner i ettan (en gång till), är det viktigt med själ och hjärta och ryggrad när man startar om. Och fler tar rygg på de rutinerade och väljer att stanna.

Men det som gör Troja riktigt intressant är pjäserna som adderats runt omkring den här kärnan. Det är i de allra flesta fallen spelare där det känns som att det finns mer att hämta.

Mikael Roslund hade svårt att platsa senast han försökte slå sig in i moderklubbens a-lag, men har varit en säsong i HA74 och lärt sig att vara en ledande spelare. Lovande Johan Lindholm fick viktig seniorrutin i Tyringe och Huddinge säsongen som gick och Borlänge-duon Johan Malmborg och Adam Byström Johansson tog kliv säsongen som gick.

Rutinerade Carl-Johan Sjögren har jag upplevt som en aning ojämn under säsongerna i Skövde. Blixtrande briljans har blandats med huvudlös pucktransport och överambition, men då ska man å andra sidan ha i åtanke att han varit väldigt ensam i ett kaffesumpblaskigt lag och förväntats och tvingats göra mycket på egen hand. Med fler att lämpa över det offensiva ansvaret på i ett starkare lag kan han garanterat komma ännu mer till sin rätt. Skickligheten finns där.

Att man tillslut också lyckades knyta till sig Gustaf Berling är naturligtvis också intressant. Även om det hade varit än mer kul att se honom få med sig någon av sina superkedjekompanjoner från Halmstad (Erik Borg tycks bli kvar i Hockeyallsvenskan och Martin Pärna har gjort klart med Vimmerby) också. Uppsidan där är stor.

Så sammantaget ser Troja-bygget så här långt väldigt lovande ut för fansen. Då har jag inte ens nämnt att man förmodligen kommer ha ettans starkaste målvaktspar i Anton Svensson och Wictor Ragnewall, viss skadeproblematik hos den förstnämnde till trots.

Ett kvalserielag? Nja, det återstår väl att se, men den trupp Daniel Håkansson börjat formera därnere längs med ett av E4ans trögare partier ser ut som ett lag som ska kunna krossa sämre motstånd och kanske ingjuta lite mer hopp och livsgnista i en hopplöst torterad supporterskara.

Det kommer nog bli åka av i Ljungby i vinter.